Column Left

Bizi Takip Edin

8 Mayıs 2015 Cuma

Küf Lekesi Nasıl Çıkar?

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
 Havasız ve nemli ortamlarda oluşan küf lekeleriyle başa çıkmak biraz zordur. Özellikle banyolarda bir pencere veya iyi bir havalandırma sistemi yoksa fayansların arasında küf oluşması çok muhtemeldir. Her ne kadar temizlenerek çıkarılsa da ortamdaki nem seviyesi düşmediği için kendini tekrar edecektir. Aynı şekilde evlerin rüzgar ve yağmura maruz kalan duvarları da küflenmeye çok müsaittir.
Küf lekelerinin çıkarılması için ne gerektiğini anlatacağım. Ama öncelikle küf oluşumunu önlemek için neler yapabiliriz onu anlatmak istiyorum.
Öncelikle banyonuzu sık sık havalandırmalısınız. Eğer penceresi varsa sürekli olarak aralık durmasında fayda var.
Banyoyu kullandıktan veya yıkadıktan sonra mutlaka kurulayın. Çünkü yerlerde kalan su zamanla buharlaşacak, ama gidecek bir yer bulamayacağı için havada nem olarak asılı kalacaktır. Bu nem de küfün en sevdiği doğal ortamı oluşturacaktır.
Eğer banyonuzun havalandırması yeterli değilse banyonun görünmeyen bir köşesinde büyük bir paket tuz bulundurabilirsiniz nemi emmesi için.
Evinizin yağmur alan duvarlarına büyük mobilyaları dayamamaya dikkat edin. Hava akışı sağlanamayan ortamda küf daha hızlı bir şekilde çoğalır.
Küf lekelerini nasıl çıkarabiliriz ona bir göz atalım...
Yarım su bardağı limon tuzunu 2 su bardağı suyun içinde eritip küflü bölgeleri bu karışıma batırdığınız bir pamukla silin.
Rutubetli bir ortamda bekleyen çamaşırlarınızda oluşan küf lekesini kaynar süte batırarak çitileyebilir ve ardından makinede normal çıkama programınızda yıkayabilirsiniz.Deri eşyalarınız üzerinde oluşan küf lekesini yarı yarıya hazırladığınız saf alkol+su karışımıyla silebilirsiniz.Ahşap mobilyalarınızda oluşan küf lekelerini çıkarmanın en pratik yolu ise zeytinyağına batırdığınız bir pamuk parçasıyla silmektir.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Column Left