Column Left

Bizi Takip Edin

14 Mayıs 2015 Perşembe

Yemek Yaparken İşinizi Kolaylaştıracak Bilgiler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar


Yemek Yaparken İşinizi Kolaylaştıracak Bilgiler
Kadınlar mutfakta zaman geçirmeyi, yeni şeyler keşfetmeyi severler. Ufak detaylar hayatımızda olduğu gibi mutfakta da son derece önemlidir. Mesela yemek kitaplarınızın tarifleri uygularken kirlenmemesi gibi... Bu ve bunun gibi faydalı ve denenmiş bilgiler mutfakta işinizi çok kolaylaştıracak!

Mutfakta yemek kitabını kirletmeden tarifleri uygulamak için kitabı açıp şeffaf bir naylon poşetin içine yerleştirin. Böylece tarifi okurken kitabı kirlenmekten korumuş olursunuz.
Mutfakta eliniz kirliyken telefon çalarsa elinizi bir naylon torbanın içine sokup telefonu öyle açın. Böylece telefona cevap vermiş olursunuz ve de sonradan telefonu temizlemek zorunda kalmazsınız.
Evde pütürsüz ve akışkan bir salata sosu yapmak için tarifteki tüm malzemeyi bir kavanoza koyup içine de 1 tane buz küpü atın. Kavanozun kapağını kapayın ve bir süre hızla çaklalayın. Sonra buz küpünü çıkartın ve sosu servis yapın.
Haşladığınız sebzelerin rengini koruması için süzüp bol buzlu suda 15-20 saniye bekletin.
Domateslerin kabuğunu kolayca soymak için kaynar suda 20 saniye bekletin.
Bakliyatları pişirirken köpürmemesi için suyuna 1 kaşık tereyağı atın. Hem lezzet verir hem de köpüklenmeyi önler.
Reçel yaparken kaynamaya başladığında 1 çay kaşığı tereyağı koyarsanız reçelin köpürmesini önler ve reçeli daha parlak yapar.
Sert limonları ılık suda 5-10 dakika bekletirseniz suyunu rahatça sıkabilirsiniz.
Dereotu doğrarken kesme tahtasını mutlaka ıslatın. Çünkü kuru tahta dereotunun suyunu çeker.
Hazırlayacağınız böreklerin daha lezzetli, kıvamlı ve çıtır olmasını istiyorsanız pişirmeden önce birkaç saat buzdolabında bekletip sonra önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Tereyağını kızartırken içine bir damla zeytinyağı eklerseniz tereyağı yanmaz.
Meyve salatasında kullanacağınız muzları soyup 10 dakika sıcak suda tutup daha sonra soğuk suya atarsanız uzun süre rengi kararmaz.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Column Left