Column Left

Bizi Takip Edin

7 Mayıs 2015 Perşembe

Yoğurtun Mucize Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Yoğurtun Mucize Faydaları
Yoğurt doğal bir ilaçtır,vitaminler suyundadır bu yüzden suyu ile birlikte tüketiniz. Vitaminler yoğurdun suyunda olduğu için süzülen yoğurtta B vitamini kalmaz.
Kahvaltılardan sonra yoğurt yemeniz sindiriminizi kolaylaştırır,bağırsakların çalışmasına yardımcı olur.
Kemik sağlığı için çok çok önemlidir.
Her yaşta tüketilmesi gerekilen mükemmel bir besin kaynağıdır. Soğuk olarak tüketilmelidir. Yoğurttaki yararlı baktariler sıcakta hayatta kalamazlar.
Büyüme ve gelişme çağında tüketildiğinde diş ve kemik gelişimini hızlandırır.
Bağırsaklardaki yararlı bakterilerin oluşmasını sağlar.İshalden korur,kabızlığı önler.Kötü kolesterolü düşürür. İyi kolesterolü çıkarır.
Vücuttaki yağların yakımını kolaylaştırır.Tam bir kalsiyum kaynağıdır,vücudumuzun günlük %40 kalsiyum ihtiyacını karşılar.
Kadınlarda mantar oluşumunu önler.
Kolesterol ve diyabet hastaları mümkün olduğunca tüketmelidir.
Uyku problemi olanlar gece yatmadan önce yoğurt yemelidir.
Kilo vermeye yardımcı olur. Kilo kontrolünü sağlar.Bağarsaklardaki tehlikeli ve zararlı mikropların çoğalmalarına hatta yaşamalarına engel olur.Tüberkülozlu hastalar üzerinde antibiyotik etkisi gösterir.
Kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur.Grip ve soğuk algınlığının yaygın olduğu dönemlerde tüketilmesi bağışıklık sistemini güçlendirir,vücut direncini arttırır.200 gr yoğurt tüketimi kadınlardaki B12 vitamininin yaklaşık %60 karşılar.Yoğurdu, boynunuza ve cildinize sürüp 20 dakika bekledikten sonra, gül suyu ile silerseniz cildi canlandırır.
Menopoz döneminde terlemeleri azaltır.Beyin fonksiyonlarını geliştirir.
Şeker hastalarının tüketeceği yoğurdun kaymağı alınmış olmalı ve yoğurt ekşi olmamalıdır.Osteoporoz hastalığının önlenmesinde, tüketilmesi gereken gıdaların başında gelir.Yağsız yoğurt tüketenlerin hipertansiyona yakalanma oranı daha azdır.
Bulaşıcı hastalıkların tedavisinde oldukça önemlidir. Hepatit hastalıklarının dietik tedavisinde kullanılır.Kolon kanserinden korunmada önerilen gıdalardan biridir.Yoğurdu sindirimi düzenlemek amaçlı tüketiyorsanız probiyotik yoğurt tercih etmelisiniz.Onikiparmak bağarsağı ülseri olanlar yoğurt tüketmemeli.
Not: Yoğurdu yemeklerle tüketmek demir eksikliğine neden olabilir.Yemeklerden 2-3 saat sonra tüketmek çok daha faydalı olmaktadır.
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Column Left