Cilt Lekelerini Hiç Olmamış Gibi Yok Edecek Reçete... Hemen Deneyin.. - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

12 Ağustos 2019 Pazartesi

Cilt Lekelerini Hiç Olmamış Gibi Yok Edecek Reçete... Hemen Deneyin..

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Cilt Lekelerini Hiç Olmamış Gibi Yok Edecek Reçete... Hemen Deneyin..
YEMEK ÖĞREN25 Aralık 2015 Favorilerime Ekle İster açık ister koyu bir tene sahip olun, cilt lekeleri çok belirgin olmasalar bile rahatsız edicidir. Cildimizi temizlemek ve beslemek için yaptığımız onca şeyden sonra orada hala öylece durmaları, gözümüze çarptıkça bizi hoşnutsuz kılar. Hele bazı lekeler var ki, yüzümüzün en göze çarpan noktalarında sinir bozucu şekilde aynadan bize göz kırpar adeta. Lekelerin başlıca oluşma nedeni güneş. Cilt tipiniz ve hassasiyetinize göre kısa veya uzun süreli, az veya çok güneşe maruz kalmak leke oluşumuna neden olur; ayrıca kırışmalara da. Yani önce güneşten sakınmak gerekiyor, hem de yalnızca yaz aylarında değil, yıl boyunca. Eğer çok açık renk ve hassas bir cildiniz varsa koruma faktörlü güneş kremlerini, güneşin varlığını hissettirdiği günlerin tümünde kullanmalısınız.
Lekenin başını küçükken ezeceksin: Limonlu şekerli peeling ve bal Maskesi eni oluşan veya oluşmaya başlayan cilt lekeleri üzerinde, doğru malzemelerle düzenli şekilde uygulanan peeling’ler etkilidir. En doğru malzeme ise limon ve bal. Önce peeling’i, daha sonra maskeyi uygulayın. Fakat gündüz değil akşamları. Çünkü turunçgil ailesinin diğer üyeleri gibi limon da cildi güneşe karşı daha hassas yapar ve hatta cildinizde bu meyvelerin kalıntısıyla güneşe çıktığınızda leke oluşumu





kolaylaştırır. Gece uyguladığınızda ise aksi yönde etkili olur. 1 yemek kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı içme suyu ile yarım limon suyunu karıştırın ve temiz cildinize masaj yaparak sürün. 5 dakika sonra yıkayın. Ardından 1 yemek kaşığı bal ile yarım limon suyunu karıştırın ve pamuk yardımıyla cildinize sürün. 20 dakika kadar bekledikten sonra yıkayın.
Hint mutfağı desteğe geldi: Zerdeçal maskesi Hint mutfağının demirbaşı diyebileceğimiz bu baharatı tüketmek bin bir derde deva. Maskesi ise antibakteriyel olduğundan sivilce ve akneleri kurutuyor, düzenli uyguladığında hem onların izlerini hem de lekeleri azaltıyor. Zerdeçal maskesini pek çok farklı malzeme seçeneğiyle yapabilirsiniz. 1 yemek kaşığı toz zerdeçala, macun kıvamını alana kadar şu malzemelerden 1 veya en fazla iki tanesini ekleyin: Hindistan cevizi yağı, süt, limon suyu, bal veya yoğurt. Maskeyi temizlediğiniz cilde hafifçe masaj yaparak sürün. 20-30 dakika beklettikten sonra önce ılık sonra soğuk suyla yıkayın.
Her gün yatmadan: Elma sirkeli cilt toniği Cilt tipiniz ne olursa olsun her gün yatmadan önce kullanabileceğiniz bu toniğin, zamanla lekelerin renginde bir açılma yarattığını gözlemleyebilirsiniz. Uygun bir şişeye yarı yarıya elma sirkesi ve içme suyu ekleyin. Temizlediğiniz cildinize pamuk yardımıyla masaj yaparak sürün. Pamuğa birkaç damla taze limon suyu da sıkabilirsiniz, bu toniğin etkisini artıracaktır. Toniği uyguladıktan sonra yüzünüzü yıkamadan uyuyun. Sabah mutlaka yüzünüzü yeniden temizleyin. Çünkü güneşe çıkmadan önce cildinizi bu malzemelerden arındırmanız gerekiyor.
Asyalı kadınları dinliyoruz: Yulaf unu ve pirinç suyu maskesi Lif ve vitaminler açısından zengin bir içeriğe sahip olan yulafı tüketmek, özellikle kilo vermek isteyenler için çok iyi bir seçenek. Ayrıca cilde tatbik edildiğinde rengini açma özelliğine de sahip. Pirinç suyunu ise Asyalı kadınlar cilt renklerini açmak için geleneksel olarak yüzyıllardır kullanmakta. 1 avuç pirinci 1 su bardağı içme suyu içinde 20 dakika kadar bırakın. Süre sonunda bardağı bir çay kaşığıyla iyice karıştırın ve bu suyu süzün. Süzdüğünüz suya macun kıvamını alana kadar yulaf unu ve 1 yumurta akı ekleyin. Temizlediğiniz cildinize masaj yaparak yayın, iyice kuruyana kadar 20-30 dakika bekleyip yıkayın.
Kaynak : www.ajansgunleri.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar