Kökünden Yaprağına Kadar Her Derde Deva : Kırmızı Güzelin Önemli 8 Faydası - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

1 Eylül 2019 Pazar

Kökünden Yaprağına Kadar Her Derde Deva : Kırmızı Güzelin Önemli 8 Faydası

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Kökünden Yaprağına Kadar Her Derde Deva : Kırmızı Güzelin Önemli 8 Faydası
Çiğ, haşlanmış ve fırınlanmış olarak yenebilir, veya sıkılıp suyu içilebilir. Pancar, güçlü tıbbi özelliklere sahip olduğundan son derece sağlıklıdır ve çok sayıda rahatsızlık ve hastalığa iyi gelir.
Kırmızı pancar, içerisinde oldukça güçlü vitamin ve mineralleri barındıran bir sebzedir. Her ne şekilde tüketilirse tüketilsin özellikle yüksek bir antioksidan özelliğine sahip olmasından dolayı hem vücut için oldukça sağlıklıdır hem de pek çok hastalığa karşı kalkan görevi görmektedir.
Kırmızı pancar olarak adlandırılan pancar çeşidine kırmızı rengini veren pigmentler sayesinde sebzenin genel olarak kansere karşı oldukça etkili bir yapısının olduğunu söylemek mümkündür. Özellikle A, B, C ve P vitaminleri açısından oldukça zengin bir içeriğe sahip olan kırmızı pancar pek çok hastalıkta mücadele etkili olmasının yanı sıra bağışıklık sisteminin de güçlenmesinde büyük bir öneme sahiptir.
Kırmızı Pancarın Sağlığa Faydaları
1-Kanser ile mücadele oldukça etkili bir yapıya sahiptir. Özellikle sebzeye yoğun olarak kırmız rengini veren pigmentlerin kanserli hücrelerin üremesini durdurmada ve hücrelerin oluşumunun önüne geçmede oldukça etkilidir.





2-Bağışıklık sistemini güçlendirerek çeşitli hastalıklara karşı daha güçlü olmasını sağlar. Özellikle soğuk algınlığı ve grip gibi kış hastalıklarında hem hastalığın oluşum sürecinde hastalığın daha kısa sürede atlatılmasına yardımcı olur hem de hastalığın tekrarlamasının önüne geçer.
3-Vücutta iltihap ve enfeksiyon oluşumunun önüne geçer.
4-Özellikle kırmızı pancar suyunun hiper tansiyon için oldukça faydalı olduğu bilinmektedir. Kırmızı pancar suyunun havuç suyu ile karıştırılarak tüketilmesi sonucunda ise alyuvarların sayısında artış meydana gelmektedir. Yani anemi ile de mücadele eder ve vücudu toksinlerden arındırır.
5- İlerleyen yaşla beyne giden kan akışı yavaşladığından bilişsel fonksiyonlar giderek azalıyor. Beyin hücrelerinin kanlanmasındaki azalma bunama ve Alzheimer ile ilişkilendiriliyor.
Vücudumuzda nitrik oksit miktarındaki azalma beyne giden kan akışını ve beyindeki hücresel iletişimi bozabildiğinden, bu durum kronikleşirse beyin hasarı ve bilişsel fonksiyonlarda bozulmaya neden oluyor. Kırmızı pancar içeriğindeki nitratın vücutta nitrik okside dönüşmesi sayesinde beynin kanlanması ve bilişsel fonksiyonların en elverişli şekilde yürütülmesinde önemli rol oynuyor.
Yapılan bilimsel araştırmalar, potasyum açısından zengin gıdaların tüketmenin ve sodyumu kesmenin, kalp hastalıkları ve inme riskini % 21 düşürebileceğini gösteriyor.
7- Ayrıca yaşlanmayı yavaşlatır ve kan damarlarını korur. Pancar, antioksidan, selüloz ve sindirimi artıracak özel bir lif türü olan pektin açısından zengindir.
8- Bu sağlıklı sebze, yağlı karaciğer hastalığına karşı da korur. Pancar kan akışını hızlandırır, kolestrol seviyelerini düzenler ve karaciğer sağlığını korur.
Dilerseniz pişirerek dilerseniz de çiğ olarak veya rendelenmiş şekilde yemeklerin yanında tüketebilirsiniz.
Kırmızı pancarı kimler tüketmemelidir?
136 gram gelen yumru bir kırmızı pancar 106 mg sodyum içeriyor. Bu da aşırı tüketiminin riskli olabileceğini gösteriyor. Yine diyabet hastaları da 136 gramlık bir pancarda 9 gram şeker bulunduğu için aşırı tüketmemelidir” diyor.
Diyabet hastalarının haftada 2-3 kez 1 yumru tüketmesi, hipertansiyon hastalarının da günde en fazla 1 su bardağı kadar suyunu içmesinin dozunda olduğunu belirtiyor.
Bu önemli bilgileri daha fazla kişinin faydalanması için, beğenip, paylaşmayı unutmayın lütfen…
Kaynak : https://organikgunler.blogspot.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar