Bacaklara giren krampların sebepleri - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

12 Kasım 2019 Salı

Bacaklara giren krampların sebepleri

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Bacaklara giren krampların sebepleri
Özellikle gece uyurken bacaklarda oluşan kramplar kabusumuz haline dönüşebiliyor.İşte bacaktaki kramplara neden olan sebepler ve çözüm önerileri…
UZUN SÜRE AYAKTA KALMA Sert bir zemin üstünde uzun süre ayakta durmak veya topuklu veya ayak yapısına uygun olmayan ayakkabılar giymek kas yorgunluğuna yol açabilir. Bu da geceleri bacak kaslarınıza kramp girmesine sebep olur. Ayrıca, uyku pozisyonunuzun rahatsız olması veya otururken bacakların ters bir şekilde durması da kramplara yol açabilir. Gece yatmadan bacaklarınızı esnetmek bu duruma yardımcı olabilir.
SOĞUK VE YORGUNLUK İnsan bedeni soğuk ortamlarda ve yorgun olduğu dönemlerde kan dolaşımının yavaşlaması nedeniyle kasların çalışması için gerekli olan oksijen ve şekerin kaslara eksik ulaşması nedeni ile kasların kendilerini ani kasılmalar ile korumaya çalışmasından kaynaklanmaktadır.



DİYABET Diyabet, bacaklarınıza kramp girmesinin sebeplerinden biri olabilir. Hatta kramp, vücudunuzda sinirlere zarar veren bir hastalık olan bir sinir hastalığının belirtisidir. Bu sinir hastalığı ise, diyabetin semptomlarından birisidir. Krampların dışında diyabet hastalarında uyuşma ve karıncalanma da görülebilir.
BESLENME YETERSİZLİĞİ Vücutta sodyum, potasyum, kalsiyum ve magnezyum gibi önemli elementler, kasların kolayca gevşemesi ve kasılması açısından önemli elementlerdir. Bu elementlerin eksikliği ise kaslarınıza kramp girmesine yol açabilir. Ayrıca, B12 vitamini de kasların hareket etmesinde önemli bir etkendir.
EGZERSİZ Gün içinde fazlaca yapılan egzersizler, aşırı yüklenme sonucu adalelerin yorulması, fazla su kaybı, aynı pozisyonda hareketsiz uzun süre kalmak ve aşırı yorgunluk da bu sebepler arasındadır.
HAMİLELİK Hamile kadınlarda özellikle geceleri kramplar sık görülür. Kramplar hamileliğin genellikle dördüncü ayından sonra başlar ve hamilelik bitimine kadar görülebilir. Bu krampların sebepleri, rahmin genişlemesinden dolayı bazı sinirlere baskı uygulaması, yorgunluk veya bebeğin damarlara uyguladığı basınçtan dolayı bacaklarda kan dolaşımının az olması olabilir.
SUSUZLUK Kas dokuları %75 sudan oluşur ve kasların rahatlıkla kasılıp gevşemesini sağlar. Yani vücudunuzun gerektiği suyu alamamak gece bacağınıza kramp girmesinin sebeplerinden biri olabilir. Bu yüzden gün içinde bol bol su içmelisiniz.
İPOTİROİDİZM (TİROİT YETERSİZLİĞİ) Düşük tiroit hormonu seviyeleri doğrudan bacak kramplarına ve kas güçsüzlüğüne neden olabilir. Tiroit hormonu vücuttaki kalsiyum emilimini etkiler ve kalsiyum eksikliği de kas güçsüzlüğü, uyuşma, ağrı ve kramplara yol açar. Bu yüzden, vücudunuzdaki kalsiyum yetersizliği de kramp ve ağrılara sebep oluyor olabilir. Sağlıklı günler…
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar