Diyet Yapmadan Kilo Verdiren 6 Muhteşem Hareket - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

12 Kasım 2019 Salı

Diyet Yapmadan Kilo Verdiren 6 Muhteşem Hareket

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Diyet Yapmadan Kilo Verdiren 6 Muhteşem Hareket
Kilo vermek istiyor musunuz, ancak skaladaki rakam değişmiyor mu? Yoksa yüz şişkinliği, vücut şişmesi, cilt problemleri ve selülit muzdarip misiniz? Bu semptomlar, lenfatik sistemin düzgün çalışmadığının işaretleri olabilir.
Sürekli çalışan bir pompa ile karşılaştırılabilir: eğer işe yaramazsa ve lenf daha yavaş dolaşırsa, toksinler vücutta birikmeye başlar ve iç organlar gereksiz stresden etkilenir.
Lenf dolaşımını iyileştirmek, kilo vermek ve daha iyi hissetmek için şu basit kurallara uyun: daha aktif olun, daha fazla su için, bu basit lenfatik drenaj masajını deneyin ve bu egzersizleri yapın.
Bilgecafe, lenf dolaşımınızı artırabilecek basit bir dizi egzersizle geldi. Özellikle şu anda düşük düzeyde fiziksel aktiviteye sahip kişiler için faydalı olacaktır.



Lenfatik drenajın avantajları:
Suyun tutulmasını önler;
Bağışıklık sistemini güçlendirir;
Sinir sistemini güçlendirir;
Kilo kaybı;
Cildin esnekliğini arttırır.
Lenfatik stimülasyondan kaçınması gerekenler:
Hamile;
Kanser hastaları
Vücutta iltihabı olanlar;
Bacaklarda kan iltihabı varsa;
Lenfatik bez iltihabı ve lenfadenopatiden muzdarip olan kişiler



Sırt üstü düz bir yüzeye uzan. Kollarınızı göğsünüzün üzerinden geçirin, böylece sol elin parmakları sağ klavikulaya yerleştirilir, sağ elin parmakları sol klavikulaların altındadır. Bu alana parmaklarınızla baskı uygulamak için dirseklerinizi kaldırın.
Başlangıç pozisyonundayken nefes alın ve bastırmaya başladığınızda nefes verin.
15-20 kez tekrarlayın.



Vücudunuz boyunca kollarınızla dik durun. Ayakların birbirine paralel olmalıdır. Ayağa kalk ve bir saniye bu pozisyona bas. Ardından başlangıç pozisyonuna dönün ve topuklarınızı geriye sarın.
Her zamanki gibi nefes al.
20 kez tekrarlayın.



Ayakta durun veya sırtınıza yaslanın. İki elin baş parmaklarını ve işaret parmaklarını bir arada tut. Nefes alın ve parmakları solar pleksus bölgesindeki kaburgalarınızın altındaki noktaya koyun. Arkanı dön ve bu noktaya bas. Bu pozisyonu bir saniye basılı tutun, sonra da sırtınızı düzeltin.
Sırtınızı düzleştirirken nefes alın ve bastırırken nefes verin.
15-20 kez tekrarlayın.



Sırt üstü düz bir yüzeye uzanın. Kollarınızı kaldırın ve bacaklarınızı hafifçe bükün. Uzuvlarınızı gevşetmeye çalışırken aynı anda onları sallayın.
Her zamanki gibi nefes al.
1-3 dakika tekrarlayın.



Düz bir yüzeyde otururken bacaklarınızı bükün ve ayaklarınızı birbirine değdirin. Ellerinizi dizlerinize koyun ve hızlıca ama dizlerinizi zıplatmak için orta şiddette kullanın.
Her zamanki gibi nefes al.
30 kez tekrarlayın.



Sırt üstü düz bir yüzeye bacaklarınız düz şekilde uzanın. Bacaklarınızı bükerek, göğsünüze yaklaştırın ve başlangıç pozisyonuna dönün. Bu alıştırmayı hızlı bir şekilde yapmanız gerekir, ancak nefesinizin sabit olması gerektiği için kendinizi rahat hissedin.
Başlangıç pozisyonundayken nefes alın ve bir gevreklik yaparken nefes verin.
20 kez tekrarlayın.
Bonus: Yüzünüz için lenfatik masaj!
Tüm bu egzersizler tüm vücudu etkiler, ancak sabahları kabarık bir yüzden kurtulmak istiyorsanız, bu yüz masajını deneyin.
1. Alnınızın ortasından tapınaklara kadar parmaklarınızla cildinizi hafifçe vurun. 10 kez tekrarlayın.
2. İşaret parmaklarınızı göz altı alanınızın çevresinde, burundan tapınaklara doğru hareket ettirin. 10 kez tekrarlayın.
3. İşaret parmaklarınızı hafif baskı uygulayarak kaydırın:
Üst dudağın üzerindeki noktadan kenarlara; dudakların köşelerinden kenarlara; çenenin ortasından yukarı ve yanlara doğru. Tüm hareketleri 10 kez tekrarla. Sonunda, lenf çıkışını yönlendirmek için parmaklarınızı alnın üst kısmından göğsünüze kadar tüm yüze ve boyuna doğru kaydırın.
Formda kalmak için her gün bu seti tekrar etmeye çalışın
Kaynak : yemekev.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar