Bademcik Taşı Problemlerine Bu 6 Yöntemle Son Verin - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

23 Kasım 2019 Cumartesi

Bademcik Taşı Problemlerine Bu 6 Yöntemle Son Verin

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Bademcik Taşı Problemlerine Bu 6 Yöntemle Son Verin
Bademcik taşları boğazın arkasında bulunur ve normalde semptom göstermezler fakat bazı durumlarda iltihap, yutmada güçlük ve hiç sevmediğimiz ağız kokusuna sebep olabilirler.Sizler için bu durumlardan nasıl kurtulursunuz ve hangi durumlarda doktorunuzla görüşmeniz gerektiğini araştırdık.
1. Pamuklu Çubuklar
İhtiyacanız olanlar pamuklu çubuklar ve;
Ayna
Diş Fırçası
El Feneri
Su
2. Aynanın önüne geçin ve el fenerini ağzınıza doğru tutun. Böylece boğazınızdaki bademcik taşlarını daha rahat görebilirsiniz.
3. Ağzınızı açıktan sonra AH diyerek sinirlerinizi gerdirin. Çünkü bu hareket ile bademcik taşlarınızı öne getirmiş olacaksınız.





4. Boğazınızın yumuşaması için pamuklu çubuğunuzu ıslatın. Mikrop kapmaması için pamuklu çubuklarınızı temiz tutmaya dikkat edin.
5. Çubuğunuzla yavaş bir şekilde taşlara bastırın böylece bademcik taşlarınız açığa çıkacaktır. Daha sonra çıkan taşları pamukla alın.
6. Eğer nazik davranmazsanız kanama gerçekleşebilir. Bu tarz işlemlerde hafif kanama normaldir ancak iltihap kapmaması açısından ne kadar nazik davranırsanız kanama olma ihtimali o kadar azdır.
7. Bütün taşlarınızı çıkardıktan sonra ağzınızı su ile çalkalayın.
2. Oral İrrigator (Ağız Temizleme Aleti)
Sıkça kullanılan uygulamalardan biri olan irrigatörü de en düşük ayarda çalıştırarak bademcik taşlarınız için kullanabilirsiniz.
Fakat satın almadan önce ne kadar güçlü olup olmadığını anlamak için önce bademciklerinizde denemelisiniz. Ancak az da olsa bademciklerinize zarar verirse kesinlikle bu yolu denemenizi tavsiye etmiyoruz.
İrrigatörü bademcik taşlarınıza dokundurmadan ağzınızın içine yerleştirin ve ayarını en düşüğe getirin. Daha sonra akan suyu taşınızın üstüne doğru tutun ve bademcik  taşınız düşene kadar sabit tutun.
3. Gargara
Bademcik taşları genellikle yemek yedikten sonra ağzımızda kalan artıkların bademciklerimize yapışmasıyla oluşur. Bu yüzden yemeklerden sonra gargara yapmak bu sorunu daha başlamadan çözen yöntemlerden biridir.



Yemeklerden sonra tercihen alkolsüz gargaraları kullanmak ağzınızı temizlemekle kalmayıp, yapışan bademcik taşlarınızın da dökülmesini sağlayacaktır.
Bunun dışında tuzlu su da gargara için ideal bir yöntemdir. 6 yemek kaşık su içerisini 1 çay kaşığı tuz ekleyin ve karıştırın. Daha sonra başınızı geriye atıp tuzlu su ile gargara yapın. Tuzlu suyun iltihaplar içinde iyileştirici ve ağrı kesici bir özelliği olduğunu unutmayın.
Bir diğer gargara çeşidi de oksijenli gargaralardır. Oksijenli ortamda bakteriler üreyemediği için, bu gargara çeşidini aynı zamanda ağız temizliği için de kullanabilirsiniz. Ancak oksijenli gargaralar çok güçlü olduğu için hafta 1 veya 2 seferden fazla kullanmayınız.
4. Elma Sirkesi
Sirke, içerdiği yüksek asit miktarından kaynaklı bademcik taşlarından kurtulmak  için doğal bir yöntemdir. Bir bardak elma sirkesini biraz su ile seyreltin ve ağız gargarası olarak kullanın. Bu uygulamayı günde 3 kere uygulayarak bademcik taşlarınızın yumuşamasını ve düşmesini sağlayacaksınız.
Ancak unutmamak gerekirki içerdiği yüksek asit miktarı aynı zamanda diş çürümelerine de sebebiyet verebilir.
5. Esans Yağları
Limon otu yağı ve mür yağı tarzı esansiyel yağlar yalnızca bademcik taşlarını düşürmekle kalmaz aynı zamanda ağız iltihaplanmasını da önler.
Öncelikle esans yağlarını biraz seyreltin ve daha sonra diş fırçanızla taşlarınızı fırçalamadan önce, bir kaç damla üzerine damlatın. Bu uygulamayı yaparken normalde kullandığınız diş fırçanızı kullanmamanızı tavsiye ediyoruz.
6. Diş Fırçası
Yalnızca diş fırçanızı kullanarak da bademcik taşlarınızdan kurtulabilirsiniz. Diş fırçanızın arka tarafını kullanarak bademcik taşlarınızı bulabilir, ve yavaşca iterek çıkartabilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra tuzlu su ile gargara yaparsanız , enfeksiyon riskini azaltmış olursunuz.Düzenli olarak dişleri ve dili fırçalamak, bademcik taşlarınızın oluşmadan önlemenize yardımcı olur.
Kaynak : mevlanadansozler.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar