Balla Karıştırıp Yerseniz Gribi Rehabilitasyon ediyor - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

22 Kasım 2019 Cuma

Balla Karıştırıp Yerseniz Gribi Rehabilitasyon ediyor

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Balla Karıştırıp Yerseniz Gribi Rehabilitasyon ediyor
Nebatların muhtelif hastalıkların rehabilitasyonunda kullanımına; maliyetinin düşük olup elde etmesinin basit olması, çoğu zaman ise kimyevilere karşı dinlediğimiz kaygılar neden olmaktadır. Hayıt tohumu ve bal karışımı son günlerde en çok seçim edilen seçenek tıp usulleri arasında yer alıyor. Son zamanlarda çok fazla merak edilen hayıt tohumunun nasıl kullanıldığını Diyetisyen Sevde Kahraman’a sorduk. İşte hayıt tohumu hakkında tüm bilinmeyenler…
Bugün bir hayli ilacın ve seçenek rehabilitasyon karışımlarının ana maddesini de nebatlar oluşturmaktadır. Hayıt tohumu ise geçmişte bir hayli sıhhatle ilişkili alanda kullanılmış olan ve günümüzde popülerleşen bir nebattır. Peki, bu tohum hangi emelle kullanılmaktadır?



Günümüzde Polikistik Over Belirtiyi PKOS faize çağındaki takribî 10 bayandan 1’ini etkilemekte ve çocuk sahibi olmayı negatif yasaklamakta hatta şeker hastalığına, obeziteye, kansere taban oluşturmaktadır. Hayıt tohumu ve meyvesinin, PKOS’a karşı gözetmede, adet yarıyılı evvelinde yaşanan krampların/sızıların eksilmesinde ve faize çağında üretilen hormonların tertip edilmesinde pozitif tesirleri olduğu bilinmektedir.
Ayrıca hayıt tohumu, hormonal bozukluk sebebiyle sivilce problemi yaşayanlara umut vadetmektedir.
Yanı gizeme; baş, karın ve mide sızısı gibi sık karşılaşılan gidişatlarda millet arasında hayıt tohumu çayının kullanımı yaygındır. Romatizmal eklem sızılarında da bereketleri bilinmektedir.



Hayıt tohumu eforlu bir antibakteriyeldir. Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinde ve yaraların iyileşmesinde rol oynamaktadır. Kış günlerinde, mevsim farklılıklarında sıklıkla kapımızı çalan soğuk algınlığına karşı hayıt tohumlu bal karışımı iyi bir gözetici olabilir;
Hayıt tohumu ve bal karışımı nasıl hazırlanır?
Kaynamış suyun içerisine 1 tutam hayıt tohumu atılır ve demlenmesi sağlanır. Su içilebilecek sıcaklığa geldiğinde ise 1 tatlı kaşığı bal ilave edilerek karıştırılır. Ilınmış suya ilave edilen bal, hayıt tohumunun antioksidan tesirini artırarak hastalıklara karşı gözeticiliğini güçlendirir.



Yapayla kaybolan ancak tabiatla birlikte gelen sıhhat… Belki de fark edebilmek için bazı bedellerimizi iyi kavramalı; yeri geliyor bu kıymet atasözlerimiz olurken yeri geliyor asırlarca kullanılan nebatlar olabiliyor.
Kaynak : https://sifalitarifler.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar