Bu Poşet Çelik Tencere Ve Çaydanlıkları Pırıl Pırıl Yapacak - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

4 Kasım 2019 Pazartesi

Bu Poşet Çelik Tencere Ve Çaydanlıkları Pırıl Pırıl Yapacak

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Bu Poşet Çelik Tencere Ve Çaydanlıkları Pırıl Pırıl Yapacak
Çaydanlık evde en çok kullanılan mutfak gereçlerinden biri. Özellikle sabah akşam çay demlenen evlerde çaydanlık kısa sürede parlaklığını yitirir. Çay bir süre sonra iç yüzeyde kararma yapar, dışına damlayınca sarartır.Ocak üzerinde beklediği için de dış yüzünde yağ ve buhar lekeleri oluşur. Kirli ve matlaşmış bir çaydanlık da özellikle misafir ağırlanacağı zaman pek hoş bir görüntü oluşturmaz..
Çaydanlığı temizlemek için bir çok yöntem kullanabilirsiniz. Özellikle kararan ve kireçlenmiş çaydanlığı temizleme ile ilgili detaylı yazımızda tüm yöntemleri bulabilirsiniz. Biz şimdi çelik çaydanlığı ilk günkü parlaklığına nasıl getirirsiniz onu anlatacağız.Cif Poşet Yöntemi Cif poşet ile çaydanlık parlatma fikrini ilk duyduğumuzda biz de garipsemiş hatta işe yararlığından şüphe etmiştik.



Ama deneyip çaydanlığın parlaklığını görünce siz de oldukça şaşıracaksınız. Üstelik cif poşet yöntemini uygulamak da çok basit. İhtiyacınız olan boyasız, amblemsiz bir market poşeti ya da buzdolabı poşeti ve cif krem. Kullanacağınız deterjan Cif olmak zorunda değil. Evinizde kullandığınız herhangi bir marka amonyaklı krem temizleyici de olur. Elinizi poşete geçirin ve poşete bir miktar amonyaklı krem deterjanı döküp; çaydanlığı ovmaya başlayın. Poşeti elinizde top yapıp sünger gibi de kullanabilirsiniz. Poşetle tüm yüzeyi ovma işlemi bittikten sonra çaydanlığı bol su ile durulayın.



Cif poşet yöntemi sadece çaydanlık değil; ocak, cezve, tencere gibi tüm çelik yüzeylerde çok etkili bir temizleme yöntemi. Paslanmış metal yüzeylerde de uygulayabilirsiniz. Çaydanlığın dış yüzeyini yarım kesilmiş limon ile ovarak parlatabilirsiniz. Yalnız limon leke ve kirleri çıkarmada etkili bir yöntem değil. Temizlenmiş çaydanlığın matlığını giderip eski parlaklığına kavuşturmak için limon kullanabilirsiniz. Sirke ve Karbonat Karışımı 2 çay kaşığı karbonat üzerine 3 çay kaşığı sirkeyi ekleyip; bu karışımla çaydanlığın her yerini ovun. Ovarken mikrofiber bez kullanmanızı tavsiye ederiz. Sünger sirkeyi emip hapsedeceği için çok etkili olmayacaktır.



Çelik Parlatıcı Kullanmak Supermarket ve yapı marketlerde kolaylıkla bulabileceğiniz farklı markaların metal ve çelik parlatıcıları ocak, tencere ve çaydanlık gibi yüzeyleri parlatmada oldukça etkilidir. Çelik parlatıcı kullanırken mutlaka eldiven takmaya özen gösterin. Krem Tartar ile Temizleme Pastacılık alanında kullanılan krem tartar çelik ve metal yüzeylerin parlatılmasında da oldukça etkili. Bir miktar krem tartarı küçük bir kasede su ile macun kıvamına gelene kadar seyreltin. Daha sonra süngerin üzerine döküp çaydanlığın her yerini ovun.
Kaynak : haberarsiviyiz.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar