Kalbinizin Doğru Çalışmadığını Gösteren İşaretler - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

10 Kasım 2019 Pazar

Kalbinizin Doğru Çalışmadığını Gösteren İşaretler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Kalbinizin Doğru Çalışmadığını Gösteren İşaretler
Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi tarafından yapılan bir araştırma ve daha yakın bir analiz şu istatistikle ortaya çıktı. ABD’deki toplam ölümlerin dışında, yılda 610.000 kişi kalp kaynaklı sorunlardan ölmektedir. Bu endişe verici!
Böylece, Merkez ABD halkını, kadınları ve erkekleri eşit olarak uyardı, bugün vücutlarının işaret ettiği şarkılara daha fazla dikkat çektiler. İşte en açık olanlardan bazıları.
Kol ağrısı
Özellikle sol kolunuzu vuran, ağrınızdan başlayıp tüm kola kadar inen ani acıya dikkat edin.
Öte yandan, bazı kadınlar kalp krizinden hemen önce dirsek ağrısı yaşadı. Bu, “seyahat ağrısı” mekanizmasından kaynaklanmaktadır. İç organlardan gelen ağrı yüzeye çıkar ve kalpten gelen birçok sinir doğrudan kollara bağlı olduğundan, ağrı ilk önce oraya çarpar.
Deri döküntüleri
Amerikan Kardiyoloji Koleji Dergisi tarafından yürütülen bir proje, “ekzaması olan kişilerin yüksek tansiyondan muzdarip olma ihtimalinin% 48’ine ve% 29’unun yüksek kolestrol olma olasılığına sahip olduğunu gösterdi.
Ek olarak, zona hastalığı olan kişilerin kalp krizi geçirme olasılığı% 59 daha fazladır.
Şişmiş ayak bilekleri ve ayaklar





Hamileyseniz bu normaldir. Ancak ayak bilekleri ve ayakların etrafındaki şişlik, sağlıksız bir kalbin işaretidir, çünkü kalp doğru pompalanmadığında sıvılar etraftaki dokulara sızar.
Bacaklar ve ayaklar, Dünya’nın yerçekimi nedeniyle en yaygın yerlerdir. Bu periferik ödem adı verilen ayrı bir hastalık olabilir, ancak bu işaret kesinlikle her iki durumda da göz ardı etmeniz gereken bir şey değildir.
Mide bulantısı ve iştahsızlık
Bunun nedeni yine sıvıların birikmesidir. Kalp doğru pompalanmadığında, karaciğer ve bağırsakların çevresinde de sıvılar birikebilir, bu da sindirim işleminde arıza ile sonuçlanabilir. İştahsızlık ile birlikte karın ağrıları yaşamak, doktorunuza ziyarette bulunmanız gerektiğinin kesin bir işaretidir.
Gitmeyecek bir öksürük
Öksürük, kalıcı öksürük için çeşitli nedenler olsa da, bunu pembemsi bir sıvı veya kan bile izlemekte, kalp yetmezliğinin çok hoş bir işaretidir. Ayrıca ani nefes kayıpları yaşarsanız, kesinlikle doktora görünmenin vakti geldi.
Aşırı stres ve endişe düzeyleri
Tüm yaşamları boyunca stres ve kaygıdan acı çeken kişilerin, “sakin sinirleri” olan insanlardan daha çok kalp krizi geçirme olasılığı daha yüksektir.Anksiyetenin sağlığınız ve vücudunuz üzerindeki etkilerinden bazıları artan kan basıncı, taşikardi ve düşük kalp hızıdır. Bunların hepsi kan dolaşımınız ve kalbinizin sağlığı için çok kötü. Stresi azaltmak için yoga, sakinleştirici çay, masaj gibi bazı teknikleri deneyin.
Bayılma ya da bilinç kaybı
Bu çok yaygın bir işarettir ve kandaki ve beyindeki oksijen kaybına bağlıdır, çünkü kalbiniz düzgün şekilde dışarı pompalanmaz.
Soluk ten
Düşük kan akımı, azalan kan akımı ve azalan kırmızı kan hücrelerinin sayısı nedeniyle ciltte solukluk ile de ortaya çıkar.
Bu semptomlar kalp hastalığı olan her insan için “olması gereken” olmasa da, yine de üzerinde daha fazla dikkat etmeniz gereken en yaygın uyarı işaretlerinden bazılarıdır.
Kaynak : yemekev.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar