Mide Şişkinliği Ve Hazımsızlığın Asıl Sebebi - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

10 Kasım 2019 Pazar

Mide Şişkinliği Ve Hazımsızlığın Asıl Sebebi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Mide Şişkinliği Ve Hazımsızlığın Asıl Sebebi
Eğer yemeklerden sonra mideniz ağrıyor ve karnınız şişiyorsa okumaya devam edin. Sebeplerinden ve tedavisinden bahsedeceğiz.
Yemek yedikten yaklaşık olarak 30 dakika sonra karın bölgenizde hissettiğiniz ağrı ve şişkinliğin asıl nedeni mide sorununuz değil. Asıl sorun kabızlık olabilir.
Midenin çıkış kısmında bir hastalığınız yok ise bu gerginlik ve şişkinlik hissinin nedeni; sindirim sisteminizin salgılarının az salgılanması ve dolaylı olarak dolaşım sisteminizde baş gösteren yetmezlik durumu.
Karın ağrısı çoğunlukla kalp krizi, safra kesesi veya apandis ile karıştırılabilir.Mide şişkinliğinin sebepleri ve tedavisi
Mide şişkinliğinin nedenleri reflü, kabızlık ya da düzensiz beslenme olabilir. Bağırsaklarda sindirilemeyen maddeler kalmış olabilir. Yeterli miktarda su tüketmemeniz de bir nedendir. Gıda alerjisi, obezite ya da laktoz toleransınız da etkili olabilir.
Gazlı gıdalar, sağlıksız sindirim sistemi, bağırsak parazitleri, hava yutma, hassas bağırsak sendromu, düşük protein içeren gıdalar, kabızlık, bağırsak tıkanıklığı, yüksek miktarda tuzlu besin tüketmek mide şişkinliğinin nedenlerinden sayılır.
Tümör, mide kanseri ya da şişen organlar da mide şişkinliğine neden olabilir.





Midede hissedilen şiddetli kramp, karın ağrısı, ishal, hazımsızlık, gaz, bel ve göğüs ağrısı, sırt ağrısı ve nefes almada zorlanma mide şişkinliğinin belirtileridir.
Kanlı dışkı, ani kilo kaybı, kusma, ishal ve mide ekşimesi gibi durumlarla karşılaştıysanız vakit kaybetmeden doktora gitmelisiniz.
Mide şişkinliğinin tedavisi ve tavsiyeler
Lif içeriği yüksek gıdalar tercih edilmeli
Günde en az 8 bardak su içilmeli
Bitki çayları tüketilmeli
Taze besinler tüketilmeli
Egzersiz yapılmalı
Laktozsuz süt tüketilmeli



Magnezyum, kalsiyum içeren besinler tüketilmeli
Yemeklerin çok sıcak ya da soğuk tüketilmemesi gerekir
Karnabahar, baklagiller, kavun gibi şişkinliğe neden olan gıdalardan uzak durulmalı
Zencefil, dereotu, tarçın, rezene ve dulavrat otu mide şişkinliğine iyi gelir.
Şişkinliğe ek olarak kusma, bulantı gibi durumlarda farklı etkenlerin sebebiyeti unutulmamalı. Örneğin; alkol, stres, bağırsak mantarı, mide tahribatı, pankreas zaafiyeti, kimyasal ilaçlar
Kaynak : yemekev.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar