Bağırsaktaki Zehri, Pisliği Temizlemek İçin Günde 1 Bardak İçin - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

21 Aralık 2019 Cumartesi

Bağırsaktaki Zehri, Pisliği Temizlemek İçin Günde 1 Bardak İçin

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Bağırsaktaki Zehri, Pisliği Temizlemek İçin Günde 1 Bardak İçin
Bağırsaklar sindirim sistemimizin önemli bir parçasını oluşturur. Bu nedenle belirli dönemlerde temizlenmesi gerekmektedir. Zaman içerisinde bağırsaklarda toksik maddeler birikir ve bağışıklık sistemi zayıflamaya başlar. Bu durumda, kişi hastalıklara karşı savunmasız kalır. Bu nedenle bağışıklık sistemini güçlendirmek ve bağırsakları temizlemek çok önemlidir.Eğer bağırsaklarınızı düzenli olarak temizlemezseniz; şişkinlik, kabızlık, baş ağrısı, kilo alımı, gaz, yorgunluk, kronik hastalıklar ve düşük enerji gibi problemlerle boğuşmak zorunda kalabilirsiniz.
Peki bu temizlik nasıl yapılır? Toksik maddelerden nasıl kurtuluruz?Sizlerle evinizde gönül rahatlığıyla uygulayabileceğiniz bir tarifi paylaşacağız,DİKKAT! Eğer herhangi bir hastalığınız varsa ya da ilaç kullanıyorsanız doktorunuza danışmadan herhangi bir aksiyon almamalısınız.
Su içmek önemlidir!



Bağırsakları temizlemenin en iyi yolu bol bol su içmektir. Günde en az 2 L su içmelisiniz. Düzenli olarak su tüketirseniz, vücudunuzdan zararlı toksinleri doğal olarak atarsınız.
Elma suyunu deneyebilirsiniz!
Bağırsak temizliğine iyi gelen besinlerden biri de elma suyudur. Düzenli olarak elma suyu içmek bağırsakların çalışmasını harekete geçirir. Sindirim sistemiyle beraber karaciğer sağlığı için de oldukça faydalıdır.Güne bir bardak elma suyu içerek başlamayı ihmal etmeyin. Elma suyunu içtikten sonra yarım saat bekleyin ve 1 bardak su için. Bu rutini oturtmak oldukça önemlidir. Başladığınız takdirde üç gün boyunca devam etmelisiniz. Dilerseniz aralarda bir bardak kuru erik suyu da içebilirsiniz.



Dikkat etmeniz gereken nokta, bağırsak temizliği rutinine başladığınızda katı gıdalardan uzak durulması gerektiğidir.
Limon suyu!
Bir adet limonun suyunu sıkın, bir tutam deniz tuzu ve bir miktar balı ılık su ile karıştırın. Bu karışımı sabah uyandığınızda aç karnınıza için.Ayrıca, bir bardak elma suyunun içerisine yaklaşık iki çorba kaşığı sıkılmış limon suyu ekleyin. Gün içinde üç defa bu karışımı tüketin.
Lif bakımından zengin gıdalar tüketin!
Lif içeriği yüksek besinler tüketmeniz bağırsaklarınızın çalışmasını teşvik eder. Armut, elma, ahududu, enginar, bezelye ya da brokoli tüketebilirsiniz. Tam tahıllı ve tahıllı gıdalar, çekirdek, kabuklu yemişler ve tohumlar da zengin lif içerir.



Yoğurt tüketin!
Düzenli olarak yoğurt tüketmek, bağırsak sağlığı için faydalıdır. İçerdiği probiyotikler sayesinde sindirim sistemine katkı sağlar.
Gerekli olan malzemeler
1 fincan %100 organik elma suyu
2 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı zencefil suyu
yarım çay kaşığı deniz tuzu
yarın fincan sıcak su



Hazırlanması:Bir tencerenin içerisine yarım fincan arıtılmış su ekleyin ve ısıtın.Su kaynamaya başladığında deniz tuzunu ekleyin.Daha sonra zencefil suyu, elma suyu ve taze limon suyunu ekleyin.Uygulanması:Karışımı her sabah aç karna, öğlen ve akşam öğünlerinizden 1 saat önce için.Bağırsaklarınızın etkili bir biçimde temizlendiğini fark edeceksiniz.
Kaynak : mevlanadansozler.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar