Bu Yöntemle Patatesler Çok Daha Hızlı Haşlanacak! - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

21 Aralık 2019 Cumartesi

Bu Yöntemle Patatesler Çok Daha Hızlı Haşlanacak!

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Bu Yöntemle Patatesler Çok Daha Hızlı Haşlanacak!
Patatesi kim sevmez ki! Haşlaması, kızartması, kavrulmuşu Her biri ayrı güzel! Dünyada en çok tüketilen 5 üründen biri olması da dünya çapında patatesin ne kadar sevildiğini yeterince açıklıyor zaten.Patatesle ne yapmaya karar verirseniz verin önce haşlamanız gerekir ki bu bekleme süreç hiçbirimizin sevdiği bir süreç değildir. Peki size patatesin haşlanmasını beklemek artık asırlar sürmeyecek desek? Patatesleri çok kısa sürede haşlamak istiyorsanız buyurun yazımızı okumaya devam edin!
Neredeyse yarı yarıya zaman kazanacaksınız!
Patates



Bilinmeyen bir gerçek var ki patates sadece karbonhidrat açısından zengin değil, aynı zamanda lif, vitamin, mineral ve fitokimyasallar açısından da zengin bir besin kaynağı. Sizi hastalıklardan koruyacak olan bu besin kaynağı aynı zamanda kabızlığı önler ve iltihapları azaltmada yardımcı olur!
Yeşillenmiş Patates Toksik:Yeşillenmiş patates aslında toksik içerir. Yeşilliklerin olduğu patatesi tüketmek oldukça tehlikeli olabilir. Bu yüzden mümkün oldukça yeşilli patatesleri yememeye çalışmalısınız. Aynı şekilde filizlenen patatesleri tüketmek de karın ağrısı ve kramplara sebep olabilir. İçerisinde bulunan solanini fazla tüketmek sağlık açısından zararlıdır. Filizlenmeyi engellemek için patatesleri serin ve kuru bir yerde, hatta mümkünse poşette değil de kağıt torbalarda muhafaza etmek gerekirPatatesin faydalarını ve ne şekilde saklayacağımızı öğrendik, peki ama en kısa sürede nasıl haşlarız?



Patates Nasıl Daha Hızlı Haşlanır?

Uzun süren haşlama kısmını daha aza nasıl indirgeriz sizler için araştırdık. Tencerenin boyutu bu aşamada büyük önem taşıyor. Şöyle ki, patatesler birbirine değdiği sürece kaynama ve haşlanma süreleri uzuyor. Bu yüzden olabildiğince uzun bir tencere seçilmeli ki, su seviyesi yüksekte olsun ve patatesler birbirine değmeden daha kısa sürede haşlansın.
Patatesi Kabuğuna tam ortadan ikiye daire olacak şekilde bir çizik atın.
Tencereye 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.
Suyuna 1 Tatlı kaşığı sirke ekleyin.



Düdükle tencere varsa Patatesler 4 Dakikada Haşlanır.
Su Isıtma
Patateslerin suyunu atmadan önce suyu su ısıtıcısı ile ısıtıp, daha sonra bu suyu patates haşlamada kullanabilirsiniz. Böylece neredeyse 10 dakikada patatesler hazır hale gelecektir.Kullandığınız patateslerin aynı boyutta olması da kaynama sürecini sabit tutar ve bütün patateslerin aynı şekilde piştiğini bilirsiniz. Patateslerin çok büyük olduğu durumda ikiye bölebilirsiniz.
Kaynak : mevlanadansozler.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar