Temizleyelim Derken Kirlettiğimiz 8 Temizlik Alışkanlığı - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

21 Aralık 2019 Cumartesi

Temizleyelim Derken Kirlettiğimiz 8 Temizlik Alışkanlığı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Temizleyelim Derken Kirlettiğimiz 8 Temizlik Alışkanlığı
Evimizi temizlemeye çalışırken kirletiyoruz ama farkında bile değiliz.. Evimizi temizlerken en doğru yöntemleri uyguladığımızı düşünürüz.Ancak bazen alışkanlık haline gelen temizleme yöntemleri evimizi temizlemek yerine daha hale getirir ve işimizi zorlaştırırız. Sizler için doğru olduğunuzu düşündüğünüz ama aslında yanlış olan temizlik yöntemlerini araştırdık.
1. Çok fazla temizlik malzemesi Kullanmak
Temizlik bezine birden fazla malzeme dökmenin daha iyi bir yöntem olduğunu düşünürüz ancak bu doğru değildir Örneğin bulaşıkları yıkamak için bir kaç damla bulaşık deterjanı yeterli gelir. Çamaşır makinenize eklediğiniz fazla deterjan makinenizi bozabilir. Zeminleri ve mermerleri temizlerken de yeterince suyla karıştırmadığımız yüzey temizleyiciler, zemini yağlı bırakır ve daha çok toz toplamasına sebep olur.
2. Dolu Süpürge Torbasıyla Evi
Süpürmek





Temizlemek için kullandığımız kirli malzemelerle temiz bir sonuç almayı bekleyemeyiz. O yüzden temizlik yaparken kullandığımız Süpürgeleri, bezleri,süngerleri ve paspasları temiz tutmak temizlik yapmak kadar önemlidir. Örneğin süpürge torbası dolduğunda ve filtresi tıkandığında evinizi temizlemeye çalışırsanız bakterileri evine yayıyorsunuz demektir. Bütün temizlik araçlarınızı temizlik yapmaya başlamadan önce temizlemelisiniz.
3. Islak mendil ile temizleme



Hepimiz için alışkanlık haline gelen ıslak mendil ile gözümüzü kestirdiğimiz her yeri temizleme işlemi,temizlediğimiz yerler için asla yeterli gelmeyecektir.Televizyon sehpasından koltuk kenarlarına kadar tek bir ıslak mendille temizlemek yerine,her bölge için ayrı ıslak mendil kullanmalısınız. Ancak unutmayın ki ıslak mendil kullanmak yerine bir temizlik bezi ve suyu hazırlarsanız hem eviniz hem de cebiniz için daha doğru bir yol izlemiş olursunuz.



4. Bulaşıkları lavaboda bırakmak
Kirli bulaşıklarınızı lavaboda bıraktığınızda hem evinizde bakteriler çoğalır hem de küçük böcek ve haşaratları evinize çekersiniz.Bunun yerine makineniz varsa bulaşıkları makineye yerleştirin,eğer yoksa da en kısa zamanda bulaşıklarınızı yıkayın.
5. Ayakkabı ile evde dolaşmak
Bu alışkanlık çok nadir olarak görülse de evinizde ayakkabınızla dolaşmak, dışarıdaki bütün tozu ve mikropları eve taşımanıza sebep olur. Evi süpürme sıklığınızı arttırmanız gerekir.
6. Dergi biriktirmek
Evet artık çoğu kişi dergi,gazete vb yayınları kullanmıyor ancak buna rağmen eminiz ki hepimizin evinde atılmayı bekleyen bu yayınlar ve türevleri bulunuyor. Bu alışkanlığınızdan kurtulun. Faturalarınız ve mektuplarınız için kapınızın yanına bir kutu oluşturun ve bu kutuyu haftalık düzenleyerek gereksiz kağıt parçalarından kurtulun.



7. Duş perdesini ıslak bırakmak
Duştan sonra ıslak perdeyi toplu halde bırakırsak çok geç kurur ve bu süreçte bakteri toplar. Bunun yerine dış aldıktan sonra perdenizi eski haline getirirseniz perdeniz daha çabuk kuruyacak ve üzerinde bakteri çoğalmasına izin vermeyecektir. Aynı mantık nemli kalan havlularınız için de geçerlidir.Eğer havluları kirli sepetine kurumadan atarsanız bakteri üretecektir. O yüzden iyice kuruduklarından emin olmadan kirli sepetine atmayın.



8. Erteleme
Bütün bunların dışında yapılan en büyük yanlış tabi ki temizlik işlerimizi ertelemektir. Ertelediğimizde aslında temizliğe ayıracağımız süreyi uzatmış oluyoruz. Bunun yerine temizliği parçalara ayırıp her gün biraz temizlik yaparsak hafta sonunu da kendinize ayırabilirsiniz.
Kaynak : mevlanadansozler.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar