Hazımsızlığı evde doğal olarak nasıl tedavi ederiz? - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

26 Aralık 2019 Perşembe

Hazımsızlığı evde doğal olarak nasıl tedavi ederiz?

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hazımsızlığı evde doğal olarak nasıl tedavi ederiz?
Bazen en sevdiğimiz yiyecekleri çok fazla tüketerek hazımsızlık problemiyle karşı karşıya kalabiliriz. Genellikle, belirtiler yemeklerinizi yedikten sonra rahatsızlık hissetme ve üst midede ağrı veya yanma hissi vermedir.
Bu konuyu sakinleştirmek için antasitleri doğal bir otlar ve içerikler çözeltisi ile değiştirebilirsiniz. Bu durumda tam olarak neyin işe yarayacağına bir bakın.
Doğal hazımsızlık nasıl tedavi edilir
Nane çayı
Taze nefes almanıza rağmen nane, aynı zamanda organizma için mide bulantısı ve hazımsızlık ile mücadelede yardımcı olacak antispazmodik özellikler içerir. Mide ağrısını gidermek için yemekten sonra bir bardak çay için .
Papatya çayı
Bu çay uyku iyileştirmek ve endişe yatıştırıcı için yararlıdır. Aynı zamanda mide asidini hazımsızlığı gideren gastrointestinal sistemdeki düşürücüdür. Aynı zamanda anti-enflamatuar bileşenlere de sahiptir.
Kaynar suda bir bardak hazırlayın ve isterseniz bal ekleyin. Ancak, kan inceltici kullanıyorsanız, pıhtılaşma önleyici maddeler içerdiğinden kullanımından kaçınmalısınız.
3.elma sirkesi
Elma sirkesi birçok kullanım alanına sahiptir ve bunlardan biri hazımsızlık tedavisidir.
Açlıktan, kalori saymaktan veya spor salonunda kendinizi öldürmekten bıktınız mı? Her şeyi doğru yaptığınız halde istediğiniz ağırlığı elde edemiyor musunuz?
40 yaşındaki Sara Donovan , diyet veya egzersiz yapmadan bu “karbon eşleştirme” numarasıyla sadece 13 günde 22 pound düşürüyor .
Çok az mide asidiniz varsa hazımsızlık yaşayabilirsiniz ve elma sirkesi size bu konuda yardımcı olacaktır. Bir bardak suya 1-2 çay kaşığı ekleyebilir ve içebilirsiniz, hazımsızlığın oluşmasını engellemek için yemekten yarım saat önce içebilirsiniz.



Ancak, elma sirkesini seyreltilmemiş veya diş erozyonu, boğaz yanığı, mide bulantısı veya düşük kan şekeri gibi çok fazla su tüketirseniz bazı dezavantajlar vardır.
4.Zencefil
Çok az mide asidi hazımsızlığa, bununla birlikte çok fazla olmasına neden olur. Zencefil aslında mide asidini düşürüyor. Bir bardak zencefil çayı içebilir ya da zencefil kökü kaynatıp limon ve bal ekleyerek zencefil suyunuzu hazırlayabilirsiniz. Ancak çok fazla tüketmeyin çünkü mide ekşimesi, boğaz yanığı veya gaza neden olduğu gibi dezavantajları vardır.
5.Rezene tohumu
Tohumdan bir çay kaşığı içmeden 10 dakika kaynatılarak gastrointestinal sorunları gidermek için kendinize bir çay hazırlayın. Ancak, kusma, bulantı ve güneş hassasiyeti gibi yan etkiler olabilir.



6.Kabartma tozu (sodyum bikarbonat)
Hazımsızlık gazını ve şişirmeyi gidermek için kendinize ½ çay kaşığı kabartma tozu ve 4 ons ılık su ekleyin. Ancak, miktar için dikkatli olun ve abartmayın, çünkü bazı yan etkiler olabilir.
Ne zaman doktora görünmeli?
Bu gerçekten yaygın bir konudur, ancak genellikle gastrit, asit reflü veya hatta mide kanseri gibi kronik bir sorunun işaretidir, yani eğer bu 2 haftadan daha fazla sürerse ve kilo verme, iştahsızlık, kusma gibi başka semptomlarınız varsa , siyah tabureler, yorgunluk ve yutma güçlüklerinden sonra derhal doktora başvurmalısınız.
Kaynak : https://fikirkadini.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar