Kadınlar Topuklu Ayakkabı Giymenin Zararlarını Bilseler Bir daha Asla Topuklu Ayakkabı Giymezler - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

21 Aralık 2019 Cumartesi

Kadınlar Topuklu Ayakkabı Giymenin Zararlarını Bilseler Bir daha Asla Topuklu Ayakkabı Giymezler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Kadınlar Topuklu Ayakkabı Giymenin Zararlarını Bilseler Bir daha Asla Topuklu Ayakkabı Giymezler
American Podiatric Medical Association’a göre , yüksek topuklulara sahip kadınların% 71’i, onları giyerken acı çekiyor. Ancak olumsuz etkilenebilecek sadece ayaklarınız değil. Diğer vücut parçaları da etkilenebilir ve daha ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.



1. Kalçalar
Topuklu ayakkabı giydiğinde vücudun dengesini korumalıdır. Bunu yapmak için, alt sırtınız öne doğru itilir ve kalça ve omurganızın hizalaması değişir. Kalça fleksörünüz dengeyi korumak için sürekli olarak bükülmek zorundadır. Sık sık ve uzun süre yüksek topuklu ayakkabı giyerseniz, bu kasların kısalmasına ve büzülmesine neden olabilir. Bu da kalça ağrısına yol açabilir.



2. Dizler
Yüksek topuklu ayakkabı giydiğinizde ağırlığınız ayak toplarına doğru kayar. Bu nedenle, dizleriniz üzerinde dengeyi korumak için ileri doğru hareket etmek zorundadır, bu da üzerlerinde fazla baskı yapar. Bu osteoartrit neden olabilir . Yaygın semptomlar eklem ağrısı, sertlik ve sınırlı hareket açıklığıdır.



3. Omurga
Normalde omurganız yumuşak bir eğriliğe sahiptir. Bu, vücudunuzun hareketinden stresi azaltmasını sağlar. Yüksek topuklu ayakkabı giydiğinizde, sırtınızın alt tarafındaki eğri abartılı hale gelir ve omurganızın hizalaması değişir. Bu kas aşırı kullanımı ve sırt ağrısına neden olabilir.
Omurganızdaki anatomik değişiklikler bir dizi sağlık sorununa yol açabilir. Örneğin, foraminal stenoz adı verilen bir spinal sinir rahatsızlığı geliştirme olasılığı vardır . Ağrı, kas zayıflığı, spazm ve krampa neden olabilir.



Bonus: Yüksek topuklu ayakkabılar da ayak sorunlarına neden olabilir.
Bunyonlar. Sivri topuklu ayakkabılar ayak parmaklarınızı çok dar bir alanda bir araya getirir. Bu, başparmağınızın ikinci parmağa yaslanmasına neden olur ve bu, baş parmağınızın yanında bir bunyon , bir yumru oluşturur . Bunyonların genetik olduğu düşünülürken, örneğin düz ayaklar ve yüksek topuklu ayakkabılar giymek gibi belirli koşullarınız varsa, onları geliştirebilir veya daha da kötüleştirebilirsiniz.
Asil tendonu. Yüksek topuklu ayakkabılar giymek, ayak bileği eklemlerinizin sınırlı hareket ve güce sahip olmasına neden olabilir. Ayrıca Aşil tendonunun topuk kemiğine yapışacağı yerde kasılmasına neden olabilir. Bu , bir tür tendon iltihaplanması olan yerleştirme Aşil tendonitine yol açabilir . Semptomların bazıları, topukların arkasındaki ağrıyı, şişmeyi ve ayağınızı bükerken sınırlı hareket aralığını içerir.



Çekiç parmak. Dar, sivri topuklu ayakkabılar giymenin yol açabileceği diğer bir durum çekiç burundur. Parmakların birbirine sıkıştırıldığında, aşağı doğru kıvrılmaya başlarlar. Zamanla, bu durum acı verici olabilir ve ayak parmaklarınızı esnetemez hale getirir.
Mısırlar ve nasırlar. Yüksek topuklu ayakkabı giyme ayağınızın üstüne koyan baskı, mısırlara ve nasırlara neden olabilir. Özellikle ayakkabınız sıkıysa, çünkü bu ekstra sürtünmeye neden olur. Bunlar genellikle ağrısız, ancak ağrılı ve hatta enfekte olabilirler.



Morton nöroması. Çünkü senin üzerinde artan basıncın ayak , sinirler sıkıştırılmış ve tahriş hale gelebilir orada. Sonuç olarak, ayak parmaklarına giden sinir kalınlaşıp ağrılı olabilir.
Plantar fasiit. Dar ayakkabı giymek de bu duruma yol açabilir . Bu, topuk kemiğinizi ayak parmaklarınıza bağlayan bir doku olan plantar fasya iltihaplı veya tahriş olduğunda meydana gelir. Bu doku ayağınızın kemerini destekler ve bir amortisör görevi görür. Böylece zarar gördüğünde, topuğunuzda ağrı, sertlik ve şişme olabilir.



Ne sıklıkla topuklu ayakkabı giyersin? Vücudunu nasıl etkilediklerini farkettin mi? Lütfen düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın!
Kaynak : https://sifalitarifler.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar