Uyku Pozisyonunuz Kişiliğiniz Hakkında Ne Gösteriyor - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

21 Aralık 2019 Cumartesi

Uyku Pozisyonunuz Kişiliğiniz Hakkında Ne Gösteriyor

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Uyku Pozisyonunuz Kişiliğiniz Hakkında Ne Gösteriyor
Birisinin gerçek kişiliğine dair özel bir fikir edinmek istiyorsanız, tek yapmanız gereken onların uyumasını izlemek. Araştırmacılar, psikologlar ve uyku bilimcileri, ne anlama geldiklerine dair bir kepçe edinmek için en yaygın uyku modellerini inceliyorlar. Anlaşılan, dokuz farklı uyku pozisyonu



var ve her biri uyuyan kişinin kişiliği hakkında çok şey söyleyebilir. Her pozisyona bir göz atalım, çoğundan en popülerine:
En Yaygın Uyku Pozisyonları ve Sizin İçin Ne Diyorlar?
1. Fetal Pozisyon



Cenin pozisyonu, güvenli ve küçük bir topun içine sıkışmış gibi dizlerinizi göğsünüze doğru kıvırmaktır.
İngiltere’nin Uyku Değerlendirme ve Danışmanlık Hizmeti müdürü Chris Idzikowski tarafından yapılan bir çalışmada , uyuyan katılımcıların yüzde 41’i bu pozisyonu benimsemiştir. Aslında, bu deneyde erkeklerin iki katına kıyasla fetal pozisyonda iki kat uyudum.
Kişilik Özellikleri : Bu doğal pozisyonda rahatlık arayanlar sert bir kabuğa sahip olarak tanımlanabilir: dıştan sert, içten büyük bir yumuşaklık. Genelde onlarla tanıştığınızda utangaç olurlar, sonra hızla açılıp gevşeme eğilimindedirler.



2. Günlük
İnsanların yüzde onbeşi bazı değerli z’leri yakalamanın en iyi yolu olarak bir kütük gibi çıkmayı (yanlarında kolları ile yan yana yatmakta) buluyorlar . Bu sıkıcı, sert uyku pozisyonu uyuyan kişinin de sıkıcı olduğu anlamına mı geliyor? Hayır! Aslında, tam tersi doğrudur.
Kişilik Özellikleri : Bir kütük gibi uyuyan insanlar sosyal kelebekler olarak bilinir. Arkadaş canlısı, kaygısız ve popüler olmalarına rağmen, bu sosyal, güvenen insanlar, saf olduğu biliniyor.



3. Yearner
Sanki bir şeye uzanıyormuş gibi, özlemci senin yanında yattığın pozisyondur, ama kolların önünde uzanıyor.
Kişilik Özellikleri : Bu şekilde uyuyan insanlar biraz karışıktır: açık fikirli, ancak alaycıdırlar; bir karar verirken yavaş ve şüpheli, ancak zihinleri tamamlandıktan sonra buna bağlı kalın.
4. Asker
Kulağa tam olarak geldiği gibi, asker pozisyonu sırt üstü yanlarda kollarınızla yattığınız yerdir. Uyuyanların sadece yüzde 8’i bu şekilde en fazla uyuduğunu iddia ediyor.
Kişilik Özellikleri : Kendini bu şekilde uyurken bulanlar tipik olarak sessizdir, saklı tutulur ve hem kendilerini hem de diğer insanları yüksek standartlarda ve katı ahlaki kurallarda tutar.



5. Freefaller
Bunu hayal etmekte zorlanıyor musun? Karnınız yastığın etrafına sarılmış ve başınız yana dönmüş şekilde karnınıza uzanıyorsunuz. Midenizde uyumak birçok insanın rahatsız edici bulduğu bir şeydir, ancak bu pozisyondan hoşlananlar başka bir şekilde olmazdı.
Kişilik Özellikleri : Serbest düşen uyuyanlar dışta cesur ve sosyaldirler, ancak tipik olarak eleştiriler veya saçma durumlarla baş edecek kalın derileri yoktur.
6. Denizyıldızı
Kulağa tam olarak benzeyen bir başka pozisyon: deniz yıldızı uyuyanlar tüm yatağa yayılmış, rahat ve kaygısız. Bunu tanımlamak için bilinen başka bir terim “ yayılma-kartal ” olacaktır. Bu şekilde uzayacak biriyseniz, şansınız harika bir arkadaşsınızdır.
Kişilik Özellikleri : Denizyıldızı uyuyanları her zaman kulağını ödünç vermeye ya da ihtiyacı olan arkadaşlarına yardım eli vermeye isteklidir. Mutlaka ilgi odağı olmayı sevmezler, ancak zaman zaman kendilerini orada bulup bulmadıklarına aldırış etmeyin.
7. Hayalci
Bu pozisyon en popüler olmayabilir, ama kesinlikle benim favorim. Hayalperestler kendilerini başlarının etrafına sarılmış kollarıyla sırt üstü yattıklarını bulurlar.
Kişilik Özellikleri : Arkadaşlarını öncelikli yaparlar ve kendileri için değerli olanlarına yardım etmek için güçlerinde her şeyi yaparlar. Bu pozisyonda uyuyan insanlar, yaşam hakkında olumlu, “mutlu şans” görüşüne sahip olma eğilimindedir.
8. Yastık Hugger
Yastık kucaklayanları rahatça oturmayı ve yatağa sarılmayı severler ve kişilikleri yukarıdaki yukarıdaki yıldızlara benzerdirler – yaşamlarındaki yakın kişisel bağlara saygı gösterirler.
Kişilik Özellikleri : İster aile, ister arkadaş, isterse başka bir kişi olsun, yastık kucaklamaları bu ilişkileri başka her şeyle besler.
9. Düşünür
Son fakat en az değil, bu pozisyon fetal pozisyona benzer, çünkü her zaman nazikçe çenenize dayanan bir eliniz olur.
Kişilik Özellikleri : Duygular yükselir ve kendisini bu pozisyonda uyuyanlar için iki uç arasında değişme eğilimindedir.
Kaynak : https://sifalitarifler.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar