Hepimizin kolunda var. Bu izin gerçek anlamı buymuş. - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

14 Ocak 2020 Salı

Hepimizin kolunda var. Bu izin gerçek anlamı buymuş.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hepimizin kolunda var. Bu izin gerçek anlamı buymuş.
Çiçek aşısı yapımı 1970 öncesi yaygın olsada daha sonra da yapılmaya devem edilmiştir. Sol konunuzdaki yuvarlak iz çiçek aşısının izidir. Bu aşı ile birlikte canlı vaccicina virüsü verilerek, çiçek hastalığının etkeni olan variola virüsüne karşı koyması içindir.
Aşı yapıldıktan sonra aşı çevresinde kabarcıklar oluşur. Daha sonra kabarcıklar giderek yerini yuvarlak bir ize bırakır.
İzin büyük ve görülebilir olmasının nedeni iğnenin her ilerleyişinde az miktarda vaccicina virüsünün bırakılmasındandır.



Aşıdan 6-8 saat sonra devam eden bir şişlik görülür. 6-8 hafta gibi bir sürede şişlik kaybolacak yerini sivrisinek ısırığına benzer bir görüntüye bırakır. Ülserasyon ve iyileşme süresi sonrası çıban şeklini alan aşı yeri ömür boyu kalan bir iz halini alır.



Batı ülkelerinde var olan çiçek hastalığı 1970’li yılların başından sonra artık görülmedi. Batı ülkelerine seyahat eden olmadığı sürece çiçek aşısı yaptırmaya gerek duyulmadı.
1980’li yıllarda ise tamamen yok olduğu bütün dünya tarafından onaylanarak çiçek aşısının yapımı kesin olarak durdurulmuş.



Önemli uyarı: Günümüzde çocuklarına aşı yaptırmayan aileler olduğunu biliyoruz, bu doğru bir tavır değil. Lütfen çocuklarınıza Devletin önerdiği aşıları eksiksiz bir şekilde yaptırın. İlerde doğabilecek problemler ve hastalıklara karşı bilimin yanında olun.
Kaynak : https://kadinlakolay.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar