Boyunda ve kulağınızda şişlik varsa mutlaka kontrol edin - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

9 Şubat 2020 Pazar

Boyunda ve kulağınızda şişlik varsa mutlaka kontrol edin

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Boyunda ve kulağınızda şişlik varsa mutlaka kontrol edin
Boyunda veya kulak arkasında bulunan topaklar oldukça yaygın bir problemdir. Ve bazı durumlarda bu topaklar tehlikeli olabilir. Boyun ve kulak topaklarının daha tehlikeli veya hatta hayati tehlike arz eden sağlık sorunlarını bildirdiği bazı durumlar vardır…
Boyundaki şişlikler üst yutak kanserinin lenf düğümlerine yayılmasına neden olabilir. Bu topaklar genellikle ağrılı olmaz, ancak göz ardı edilmemelidir. Bu kanserin diğer belirtileri arasında, işitme sıkıntısı, burun tıkanıklıkları, burun kanaması ve bulanık görme gibi sorunlar vardır. Kulakların arkasındaki topaklar, cilt kanseri gibi bazı kanser türlerine de eşlik edebilir. İyi huylu tümörlere de neden olabilir.



Lenf sistemini kontrol ettirin Lenf bozukluklarında lenf düğümleri büyür ve şişer. Bu tıbbi durum “lenfadenopati” olarak bilinir. Lenfatik sistemimiz lenf damarlarından oluşur ve lenf düğümlerinde bulunan yüzlerce bakteriyi yakalayıp yok eder. Lenfadenopati, boyun, kulak çevresindeki alan ve kolların altında olmak üzere vücudun farklı bölgelerindeki lenf düğümlerinin genişlemesine neden olabilir.



Lenf bezlerinin herhangi birinin genişlediğini ve şiştiğini fark ettiyseniz, doktora başvurmanız gerekir. Boynunda, kolların altında veya kasıkta genişlemiş lenf düğümleri, beyaz kan hücrelerinde başlayan ve bir kanser türü olan Hodgkin Lenfoma’nın yaygın belirtileridir. Bu hastalığın diğer semptomları arasında gece terlemeleri, kilo kaybı, ateş ve kalıcı öksürük de vardır.



Vücut sistemlerinizi enfeksiyonlar için kontrol edin Virüslü ve bakteriyel enfeksiyonlar sıklıkla boyun ve kulakların etrafında şişlik ve topaklar oluşturur. Kulakların arkasında topaklar oluşturan en yaygın enfeksiyonlar arasında mononükleoz, strep boğaz, suçiçeği ve kızamık bulunur. -Meydana gelen şişliklerin yağ kistlerinden kaynaklanıp kaynaklanmadığını kontrol edin
Kulak ve boyundaki topaklar bazı kistlerden kaynaklanıyor olabilir Bu kistler cildimizi ve saçımızı



yağ ile kaplayan yağ bezelerini de oluşturur. Doktorlar genellikle görsel muayene sırasında kistleri teşhis eder, ancak bazı durumlarda ek testlere ihtiyaç duyulabilir.Boyun ve kulakta oluşan topaklar göz ardı edilmemelidir. Topaklarınızın tedavi gerektirip gerektirmediğini doktorunuza danışıp öğrenmelisiniz.
Kaynak: https://www.yemekev.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar