Günde 2 Haşlanmış Yumurta Yemenin Faydaları Nelerdir - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

2 Şubat 2020 Pazar

Günde 2 Haşlanmış Yumurta Yemenin Faydaları Nelerdir

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Günde 2 Haşlanmış Yumurta Yemenin Faydaları Nelerdir
Geçmiş yıllarda, insanlar, kolesterol nedeniyle yumurta yemenin sağlıksız olduğuna inanıyorlardı. Birçok doktor sağlığa zararlı kolesterol içerdiğinden yumurta yememelerini tavsiye ediyordu. Bu düşünce abartılı ve yanlış. Yumurta, sağlığımız için mükemmel olan birkaç gıdadan bir tanesidir. Protein, vitamin, mineral ve antioksidan içerirler. Ek olarak, farklı şekillerde kullanılabilirler.
Günümüzde doktorlar sağlığınızı iyileştirmek için günde 2 ila 3 yumurta yemeyi tavsiye ediyor. Günde iki ila üç yumurta tüketmenin yararları hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, makaleyi okumaya devam edin.





Kalp Krizi Riskini Azaltır
Yumurtalar, birçok kardiyovasküler hastalığı önlemeye yardımcı olan 40 g’dan fazla HDL kolesterol (iyi kolesterol olarak da adlandırılır) içerir. Geçmişte, uzmanlar yumurtaların kan kolesterol seviyelerini yükselttiğine inanıyorlardı ki bu hiç de doğru değil. İnsan vücudu kolesterol seviyelerini tek başına düzenler. Ve kolesterolün çoğu vücudun kendisi tarafından üretilir.
Bu sonuçlar Louisiana biyomedikal araştırma merkezinde yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır. Çalışmada 3 gruba ayrılan 150 kiloda insanlar vardı. İlk grup kahvaltıda hiçbir şey yememişti. İkinci grup 2 yumurta, üçüncü grup ise bir parça ekmek yemişti. Sonuçlar gerçekten enteresandı. Yumurta yiyen grup, kolesterol seviyeleri yükselmeden % 75 daha fazla kilo ve % 35 daha fazla yağ kaybetmişti.
Yumurtalar ayrıca birçok kardiyovasküler hastalığı önlerken, trigliserit seviyesini düşüren yüksek omega-3 yağ asitleri içerir.
Görme yeteneğinizi geliştirir
Yumurtalar, yüksek A vitamini, lutein ve zeaksantin içeriği nedeniyle görme için mükemmeldir. A vitamini sadece görme yeteneğiniz için değil, aynı zamanda karanlıkta görmenizi sağlamak için de gereklidir. Öte yandan, lutein ve zeaksantin, serbest radikallerin zarar görmesini önlemeye ve birçok görme problemini önler ve görme yeteneğinizi geliştirmeye yardımcı olan iki güçlü antioksidan içerir
Beyninizi korur



Yumurtalar, beyin için gerekli olan önemli bir besin olan kolin içerir. Kolin, beyne ve sinir sistemine uyarı gönderen bir nörotransmitterdir. Kolin eksikliği hafızanız ve genel olarak beyin fonksiyonu üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir.
Yaşlanmayı yavaşlatır
Almanya’da yapılan bir araştırmaya göre, yumurta tüketmek yaşlanma sürecini düzenli olarak durduruyor, aynı zamanda cilt kanserini de önlüyor. Yumurtalar, yaşlanmayı yavaşlatmaya yardımcı olan karotenoidler gibi organik pigmentler içerir. Bununla birlikte, yumurtaların faydalarından tam olarak yararlanmak için, haşlanmış yumurtaları yemelisiniz, çünkü kaynattığınızda ortaya çıkan kimyasal değişiklikler nedeniyle bu formda daha fazla karotenoid içerirler.
Doğum kusurları riskini azaltır
Yumurtalar, hamile kadınlar için önerilen 0.7 mcg B9 vitamini (folik asit) içerir çünkü doğum kusurları riskini azaltır ve embriyonun sinir sistemine zarar gelmesini önlemeye yardımcı olur. Yumurtalar, B9 vitamini açısından en zengin gıdalardan biridir. Bu nedenle günde iki ila üç adet arasında tüketmelisiniz.
Karaciğerinizin, cildinizin ve saçınızın işlevini geliştirir
Yumurta sarısı, donuk ve kırılgan saçlarınızı canlandırmaya ve cildinizin kalitesini artırmaya yardımcı olan proteinleri ve sülfürü içerir. Yumurtalar ayrıca karaciğerin detoksifikasyonuna yardımcı olan ve sindirimi iyileştiren bir madde olan lesitin içerir.
Yumurtalar, kemikleriniz ve dişleriniz için iki önemli besin olan D vitamini ve kalsiyum bakımından zengindir. Araştırmalara göre, kalsiyum ve protein vücuttaki kalsiyum seviyesini düzenlemek ve kemiklerde meydana gelen metabolik süreci sabit tutmak için birlikte çalışır. Yumurtalar ayrıca insan vücudundaki birçok metabolizma için gerekli olan, çoğunlukla güneş tarafından sağlanan önemli bir vitamin olan D vitamini içerir.
Gördüğünüz gibi, yumurtalar düşündüğünüz gibi sağlığınız için hiçbir risk oluşturmaz. Aksine, vücut için inanılmaz faydaları var. Vücudunuzdaki farklı metabolizmaları düzenleyen ve genel sağlığınızı iyileştiren birkaç temel besin açısından zengindirler. Bu nedenle uzmanlar, haftada 3’ten fazla yumurta yememesi gereken diyabet veya kalp hastalığı durumları hariç, günde 2 ila 3 yumurta yemeyi önerir.
Kaynak : https://www.yemekev.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar