Ayağa Yapılan Bu Tekniği Bildiğinizde Mışıl Mışıl Yatmak İçin Her Gece Yapacaksınız - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

13 Mart 2020 Cuma

Ayağa Yapılan Bu Tekniği Bildiğinizde Mışıl Mışıl Yatmak İçin Her Gece Yapacaksınız

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Ayağa Yapılan Bu Tekniği Bildiğinizde Mışıl Mışıl Yatmak İçin Her Gece Yapacaksınız
Ayaklarımız her ne kadar çok iş yapsa da onlar bedenimizin en şımartılan parçalarıdır. Ayaklarınızı şımartmak, eforlu ve elastik yakalamak için günlük olarak birkaç dakikalık ayak masajı yeterli olacaktır.
Gerçeğinde ayak masajı sıhhat ve rahatlık sağlamak için değişik kültürlerde kullanılmıştır. Ayrıca seçenek tıbbın da bedelli bir parçası olmuştur.
Hem psikolojik, hem de fiziksel sıhhat için refleksoloji ile kumpaslı ayak masajını birleştirebilirsiniz.



Refleksoloji bedenin muhtelif uzuv bezlerinin ayaklar üzerinde refleks noktaları olduğu prensibine katlanan bir antik şifa uygulamasıdır.
Bu noktalar ayak tabanı, ayak bilekleri, ayak ve ayağın üst kısmında yer almaktadır. Refleksoloji başparmak, parmak ve el teknikleri ile ayaklar üzerindeki özel noktalara tazyik uygulamaktır. Ayaklar üzerindeki bu noktalara tazyik uygulamak hem neşeli, hem de sıhhat açısından verimli bir işlemdir.
İşte ayak masajı ve refleksolojinin sıhhate 10 faydası



1. Daha İyi Uyku Uyursunuz
Ayak masajı uyumadan evvel uygulandığında daha iyi bir uyku yatmanızı sağlayabilir. Ayak masajı yatıştırıcı ve gevşetici özelliği sayesinde kan dolaşımını artırırken, aynı zamanda asapları da rahatlatır. Dinlendirici bir uyku için ayak masajı oldukça verimlidir.
Uykuyu teşvik için ayaklarında üzerinde bulunan muhakkak akupunktur noktalarına masaj uygulamak gerekir.
Ayaklarınızı kucağınıza doğru çekin ve dik oturun.
Ayak başparmağınızın çevresinde baş parmağınızı kullanarak tazyik uygulayın.
Her bir ayak için en az 1 dakika süresince bu harekâtı yapın.
Sonrasında sıcak hindistan cevizi yağı, zeytinyağı veya hardal yağı ile 10 dakika süresince ayaklarınızın altına masaj uygulayın.



2. Kan Dolaşımını Artırır
Hareketsiz hayat stilleri sebebiyle çoğumuz ayak adalelerimizi muntazam bir biçimde kullanmayız. Ayrıca yanlış ve sıkı pabuç tercihi de olağan ayak dolaşımını etkilemektedir.
Günlük olarak 10 dakika ayak masajı yaparak kan dolaşımını artırabilirsiniz. Ayrıca bu operasyon beden hücrelerine lüzumlu oksijeni taşımak için de takviyeci olacaktır. Bunun dışında uygun ve rahat pabuç seçim faktörüz gerektiğini de söylemeye gerek yok.
Ayak masajında lenfatik sistemini uyarmakta varis önlemeye yardımcıdır.
Avucunuzun içine rastgele bir masaj yağıından koyun ve birkaç dakika süresince ayaklarınızı ovun.
Ardından usulca ayak parmaklarınıza ve ayak bileğinize doğru inerek masaja devam edin.
Son olarak alt bacak kısmına da kibarca masaj uygulayın.
Öbür ayağınıza da aynı harekâtı tekrarlayın.



3. Uysallaşmanıza Takviyeci Olur
Uzun ve yorucu bir günün ardından uzun yürüyüşler sonrası şişen ayaklarınız için dinlenmenin en iyi yolu durgunlaştırıcı ve gevşetici bir ayak masajıdır.
Ayrıca ayak masajı tıkanıklıkları, stres ve bitkinlik bulgularını eksilterek gereksinim dinlediğiniz enerjiyi size geri verir.
Uyumadan evvel 5 ya da 10 dakika kadar ayak masajı yaparak hafifleme sağlayabilirsiniz. Ayak masajı için sıcak yağ kullanabilirsiniz. Sıcak yağ basitçe cildin derinliklerine nüfuz edecektir. Ayrıca kibar hareketlerle uygulayın.



4. Bunalımı Azaltır
Ayak masajı ve refleksoloji bunalımla çaba için tesirlidir. 2010 senesinde Muayenehane Hemşirelik Mecmuası’nde yayınlanan bir çalışmada beğenilen birinin vefatı sonrasında yatıştırıcı el ve ayak masajlarının bu efkârlı yarıyılla başa çıkmaya takviyeci olduğu ispatlanmıştır. Ayak masajı insanların yeisini gevşetmek ve hayat farklılıklarına geçim sürecini dengelemek için de verimlidir.
Ayaklar üzerinde bulunan muhakkak noktalara masaj uygulamak bunalım bulgularını gevşetmeye takviyeci olur. Misalin; ayak başparmağının merkez noktası ve ayak topuğunda bulunan merkez nokta ruh sıhhati ile ilişkilidir.
Günde 2 ya da 3 defa bu noktalara birkaç dakika süresince masaj uygulamak bunalım bulgularını eksiltmeye takviyeci olabilir.



5. Sızıları Hafifletir
Refleksoloji baş sızısı, migren, boyun sızısı, alt ve üst sırt sızısı gibi her türlü sızı için de verimlidir.
Eğer boyun sızısı varsa 5 dakika süresince ayak eklemlerine masaj yaptığınızda kısa vakitte sızı yok olacaktır. Ayak bileği şişliğini, baş sızısı ve migreni eksiltmek için ayak bileğine masaj yapabilirsiniz.
Uyluk sızısı ve bel sızısını gevşetmek için ayak bileğinin dış kemiğine baş parmağınızla birkaç dakika masaj uygulayabilirsiniz.
Üst sırt bölgesindeki sızılar için ayak kemerine masaj yapabilirsiniz. Baş parmağınızı kullanarak ayağın kenarına ufak dairesel hareketlerle masaj uygulayın. Ayrıca ayak tabanına ve üstlere de masaj yapabilirsiniz.



6. Ayakları Sıhhatlı Yapar
Ayak problemlerinden ve her türlü sıhhat meselesinden uzak kalmanın en basit yolu ayak masajıdır. Ayak masajı ayak etrafındaki adaleleri uyararak sertliği eksiltmekle beraber ayak bileklerindeki ve topuktaki sızıyı dahi azaltmaktadır.
Günlük olarak 5 dakikalık kısa bir ayak masajı ayak bileklerini eforlu ve elastik bir hale getirerek ayak yaralanmalarını önler.
Ayaklardaki sızı ve enflamasyonu eksiltmek için sıcak zeytin yağı ya da Hindistan cevizi yağı ile ayak masajı oldukça gevşeticidir. Ayrıca ayak masajı topuk dikeni için de muhteşem bir rehabilitasyon yöntemidir.
Hatta ayaklarda oluşan yanma hissi ve rahatsızlığı da ortadan kaldırır.
Yağ dışında ayak masajı için ayak silindiri kullanabilirsiniz. Ayak silindirini tabanlardan ve ayakların üstünden süratli bir biçimde ileri geri hareket ettirin.



7. Ödemi Azaltır
Gebelik sırasında kumpaslı olarak ayak masajı ödem tesirlerini ve ayakta akışkan yakalanması sebebiyle oluşan şişlikleri eksiltmeye takviyeci olmaktadır. Bu mesele özellikle de gebelik sırasında çok yaygındır.
Gebelik sırasında kendi ayaklarınıza masaj yapmayın. Bu süreçte muhtemelse bir dostunuzdan ya da profesyonel bir şahıstan dayanak alın. Gerçeğinde en iyisi bu işi uzman bir refleksoloji ile halletmektir.
Bazı sıcak yağlar ile masaj yapmak son derece verimli kabul edilir. Bu usul bedende ve böbreklerde biriken akışkanı teşvik için oldukça tesirlidir.
Günlük ayak masajı ile beraber ayaklarınızı olası mevki yüksek yakalamak ve rahat pabuçlar giyerek bol su içmek ödemi eksiltmek için tesirli olacaktır.



8. PMS ve Menopoz Bulgularını Azaltır
Birçok bayan adet evveli belirti PMS sırasında yeis, asaplılık, uykusuzluk, kabarıklık, bitkinlik, baş sızısı ve ruh halinde muhtelif sakinliklerle karşılaşmaktadır. Bu vaziyet günlük ayak masajı ile rehabilitasyon edilebilir. Ayrıca sıcak basmaları ve bunalım gibi menopoz semptomları bile kumpaslı ayak masajı ile tesirli bir biçimde rehabilitasyon edilebilmektedir.
PMS ve menopoz bulgularını rehabilitasyon etmek için Büyükbaba torunu noktasına masaj yapmak gerekir. Bu nokta ayak başparmağı ile iç ayak üzerinde yer almaktadır. Rastgele bir sıcak masaj yağı ile akupunktur noktasına tesirli bir biçimde tazyik uygulayın. Birkaç dakika süresince bunu tüm ayaklara uyguladıktan sonra bacaklara da masaj yapın.
Kumpaslı ayak masajı uyku bozuklukları, sıcak basması ve duygusal vaziyetler için oldukça fayda sağlayacaktır.



9. Sıkıntılı Bacak Belirtiyi
Ayak masajı sıkıntılı bacak belirtiyi için de oldukça verimlidir. Sıkıntılı bacak belirtiyi sebebiyle oluşan zonklama ve bacakları hareket ettirmede güçlük gibi vaziyetler ayak masajı ile giderilebilir.
Kan dolaşımını artırmak, asapları dinlendirmek ve geceleri aralıksız bir uyku sağlamak için sıcak Hindistan cevizi yağı ile bacaklarınıza masaj yapabilirsiniz.
Ayak tabanı ve bacaklar üzerine sıcak Hindistan cevizi yağı ile masaj uygulayın.
Ayak bileklerinizden yukarıya doğru kibarca ve dairesel hareketlerle bacaklarınıza masaj yapın.
Uyumadan evvel 10 dakika süresince bu usulü uygulayın.



10. Tansiyonu Düşürür
Yüksek kan tazyiki aynı zamanda hipertansiyon HBP olarak öğrenilen rahatsızlık ayak masajı ile giderilebilir. Çalışmalar neticeyi ayak masajının kan tazyiki ve trigliserid seviyelerini eksiltmeye takviyeci olduğu bulunmuştur.
HBP’yi rehabilitasyon etmek için güneş pleksus refleks noktası ehemmiyetlidir. Bu refleks noktası ayağın her tarafını sıkarak bulunabilir. Solar pleksus noktasının içi boştur.
Birkaç saniye süresince derin soluk alın ve bu renfleks noktasına baş parmağınızla basın.
Ardından başparmağınızı vazgeçin ve soluk alın.
1 dakika başka bir deyişle 30 saniye basın başparmağınızı saat güzergahında döndürerek derin soluk alın.



Ardından hür vazgeçin.
Aynı harekâtı öbür ayağınız için de tekrarlayın.
Birkaç hafta süresince haftada iki defa bu usulü uygulayın.
10 dakika süresince 2 ya da 3 defa tüm ayağınıza masaj yaptığınızda düşük kan tazyiki mevzusunda ve evham mevzusunda hafifleme yaşayabilirsiniz.
Uyarı: Çoğu birey ayak masajından yararlanabilir. Ancak ayağınızda kırıklar, ağır yaralar ve yanıklar varsa ayak masajından sakınmanız gerekir.
Kaynak: drsaglik.net
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar