Kışın Günde 1 Kaşık Dahi Yeseniz Gün Süresince Zerre Yorulmazsınız - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

13 Mart 2020 Cuma

Kışın Günde 1 Kaşık Dahi Yeseniz Gün Süresince Zerre Yorulmazsınız

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Kışın Günde 1 Kaşık Dahi Yeseniz Gün Süresince Zerre Yorulmazsınız
Harvard Üniversitesi’nde yapılan araştırmalara göre gün boyu dinamik kalmamızın en ehemmiyetli gizemi harcadığımız yiyeceklerden de geçiyor. Peki, gün boyu dinamik kalmamızı sağlayacak olan gıdalar hangileri? İşte Harvardlı tahlilcilere göre gün boyu dinamik ve enerjik kalmamızı sağlayacak o gıdalar…
Kahve: Gün içerisinde harcadığımız kahve ölçüyü azaltılmalı.
Yapılan araştırmalara göre, bir çeyrek fincan kahvenin tesiri büyük fincanlardakinden tesirli.
Yeşil Çay: Kahveden alınan kafein yerine çaydan alınan kafein daha yararlıdır. Gün içerisinde kahve harcamak yerine yeşil çay tüketebilirsiniz.
Uyumak: Uyku alımınızı yeterince bitirmenize karşın bitkin seziyorsanız demir yetersizliğinden şüphelenmeniz gerekebilir.



Pekmez Fasülye Ispanak: Demir bakımından eforlu barbunya, fasulye, ıspanak veya bır kaşık pekmez harcamak bu meseleye çözüm olabilir.
Kuru Üzüm: Kuru üzümle bir avuç çerez ya da bütün hububatlı ekmeğin üzerine sürülmüş fıstık ezmesi hem sıhhatli hem de bedenin enerji ihtıyacını karşılayan yiyecekler arasında yer alıyor.
Lifli Yiyecekler: Sabah kahvaltılarında harcanan lifli yiyecekler, sindirimi yavaş olduğundan bedeni daha uzun müddet enerjik tutuyor..
Zıpkın Gibi Yapan Kuşburnu Pekmezi
Kuşburnu pekmezi nasıl yapılır?
Takribî olarak 1 kilo kadar kuşburnu Kurumamış olmasına itina göstermelisiniz.
Bir ölçü kadar su,
Azıcık toz şeker



Kuşburnu pekmezi yapılışı
Oldukça az çeşitteki malzemeden yapılan kuşburnu pekmezi, bir o kadar da basit bir biçimde yapılmaktadır. İlk olarak olgunlaşmış olan kuşburnu nebatını isterseniz toplayın isterseniz satın alın. Daha sonra bunları çok pak bir biçimde yıkayın. Devireme operasyonundan sonra çiçeklerini ve dip kısımlarını bıçakla keserek arının. Derin bir tencere içerisine koyarak üzerine bir ölçü su ilave ederek ocağa koyun.
Bu biçimde belirli bir müddet kaynatın ve kaynamaya başlayınca ateş bir ölçü kısın. Bu vaziyette kuşburnu nebatı yumuşamış olacaktır. İyice yumuşamış olan kuşburnunu süzgeçten geçirin ve çekirdeklerinden dağılmasını sağlayın. Elde etmiş olduğumuz püreyi un eleğinden geçirerek tencereye alın. Yüksek ateşte aralıksız karıştırarak pişirin.



Pişirme esnasında şekeri aktararak bol bol karıştırın. Bu biçimde pişirmeye devam edin. Hafif bir koyuluk oluşması gerekecektir. Bu biçimde ocaktan alın ve sıcakken kavanozlara koyun. Artık kuşburnu pekmezi hazır.
Kaynak: drsaglik.net
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar