Marketlerde Satılanlar Hastalık Saçıyor Evde Pratik Elma Sirkesi Yapmayı Öğrenelim - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

15 Mart 2020 Pazar

Marketlerde Satılanlar Hastalık Saçıyor Evde Pratik Elma Sirkesi Yapmayı Öğrenelim

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Marketlerde Satılanlar Hastalık Saçıyor Evde Pratik Elma Sirkesi Yapmayı Öğrenelim
Yazın herkeste aynı telaşe… Kışlıklar Ağustos ayından önce hazırlanmaya başlıyor. Bamya, domates sosu, bezelye, barbunya ya konserve yapıldı ya da dondurucularda yerini aldı. Bu arada bir yandan da doğal olanı tüketmek adına yapımı biraz zaman alsa da sirkeler hazırlanıyor. Evde en çok yapılansa elma sirkesi.
Ben ilk kez evde sirke yapmaya niyetlendim. Bir arkadaşımın annesi ağaçtan yeni topladığı elmaları verince hemen bir deneme yaptım. Bu sirkede başarılı olursam bundan sonra hep az da olsa yaparım.
İlk etapta nasıl hazırladığımı yazmak istedim ki bu süreçte hazırlayacak olursa bir fikri olsun. Bu hazırladığım sirkeler sanırım 2 ay sonra tam anlamıyla hazır olacak.
Elma Sirkesi için Malzemeler Doğal elma Temiz içme suyu (klorsuz olmalı) Şeker bir tatlı kaşığı şeker 2 litrelik kavanoz için yeterli ya da bal Kaya tuzu yaklaşık bir tatlı kaşığı tuz 2 litrelik kavanoz için yeterli 10-15 adet nohut ekmek içi



Elmaları güzelce yıkadıktan sonra sap ve çer çöpünü temizleyin. Çekirdekleri kesinlikle karışmamalı sirkeyi bozuyor. Elmaları temiz bir kabın içerisine koyun ve üzerini tuz, şeker, nohut ve ekmek içini ekleyin. Daha sonra malzemelerin üzerini biraz geçecek kadar içme suyu da ekleyin.
Sirkenin ağızı kapalı olursa sirkeleşme gerçekleşmez ve süreç uzar. O nedenle temiz bir tülbent ile ağızını örtün ki toz ve böcek girmesin. Sirkeyi ilk günler her gün, ilerleyen zamanlarda ise haftada bir karıştırın. Kavanozun çevresinde zamanla küçük sirke sinekleri olacak. Sirkenin tam onlamıyla olması için iki ay gibi bir süre gerekiyor ve bu sürede karıştırmayı ihmal etmemeniz lazım. Oksijen girişi önemli.



Sirke oluşunca sirke anası denilen bir mantar küfü oluşmaya başlıyor. Bu da sirke sinekleri kadar normal ve bir sonraki sirkeniz için bir mantar tabakasıdır. Bu maya ile şeker kullanmadan sonraki elma sirkelerinizi yapabilirsiniz.
Sirke oluştuktan sonra temiz bir kabun içine tülbent yardıyla sirkeyi süzün.



Sirkenin kalitesi bekleme süresi ile doğru orantılıdır. Sirkeniz oluşup süzdükten sonra dilerseniz yeniden ekmek içi, nohut ve tuz ekleyerek 35-40 gün daha bekletebilirsiniz.Afiyet Olsun
Not: Soyduğunuz elma kabuklarını atmayarak bunlarla sirke yapabilirsiniz.
Kaynak: https://www.yemekev.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar