Göğüs Sarkmasını Engellemenin 7 Yolu - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

6 Haziran 2020 Cumartesi

Göğüs Sarkmasını Engellemenin 7 Yolu

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Göğüs Sarkmasını Engellemenin 7 Yolu
Göğüs Sarkmasını Engellemenin 7 Yolu, Göğüslerimiz yağ tabakasından oluştuğu için er ya da geç sarkacakları gerçeği ile karşı karşıyayız. Fakat göğüslerimizi elimizden geldiğince koruyabilir, bakabilir ve bu sarkma süresini uzatabiliriz. Üstelik bunu yapmak için sadece göğüs estetiğine ihtiyacımız yok, göğüs sarkmasını önleyici doğal yöntemler de bulunuyor. Göğüs büyütme ameliyatı, silikon veya implant düşünseniz de yöntemleri ve risk faktörlerini çok iyi araştırmanız gerekiyor.



Göğüslerimiz neden sarkıyor?
Göğüs sarkmasının birçok neden var. Bunların başında kilo alıp verme, hormonal değişimler, hamilelik, çok sıcak banyo yapmak ve uzun süre güneşlenmek geliyor. Göğüs sarkmasının en önemli nedenlerinden biri de sigara içmek. Sigaranın içeriğindeki nikotin kan hücreleriyle birlikte cildimize ulaşan oksijeni engelliyor, bu da ciltte yaşlanma ve sarkmalara sebep oluyor.
Meme dokusunun başlangıç ​​durumuna tamamen geri dönemediği doğrudur, ancak egzersiz, sağlıklı beslenme ve bazı ek önlemlerin doğru kombinasyonu ile sarkan göğüsleri geri kazanmak mümkündür.
Göğüslerinizi daha sıkı hale getirmek ve sarkmaya veda etmek için Şeker Kadın tarafından önerilen bu ipuçlarını takip edin. Bir iki ay içinde ilk sonuçları görmeye başlayacaksınız. Bonus olarak, yazımızın sonunda göğüslerinizi sıkılaştıracak 3 etkili egzersiz bulacaksınız.



1. Sadece Göğüs Kaslarınızı Değil Tüm Vücudunuzu Çalıştırın.
Göğüs kaslarınızı çalıştırmanın daha sıkı ve daha dolgun göğüslere sahip olmanın anahtarı olduğu doğrudur. Ancak teknik olarak konuşursak, çoğunlukla yağ dokusundan ve meme bezlerinden oluştuğundan göğüsleri “kaldıramazsınız”. Bununla birlikte, göğüslerin daha dik görünmesi için yakındaki kasları çalıştırabilirisiniz, ancak sadece göğüs kaslarınızı çalıştırmak yeterli olmaz. Duruşunuzu ve göğüslerinizin görünümünü iyileştirmek için tüm üst vücudunuzu çalıştırmanız gerekir.



2. Duruşunuza Dikkat Edin.
Uygun duruşu korumak sadece daha iyi görünmenizi sağlamakla kalmaz, aynı zamanda sarkmaya katkıda bulunabilecek eklemler ve dokulardaki gereksiz stresi de ortadan kaldırır. İyi duruş, ağırlığın eşit olarak dağıtılmasına yardımcı olur ve göğüs ve sırt ağrısını önler. Her zaman omuzlarınızla, başınız düz şekilde ve karnınız sıkı olarak durmanız gerektiğini unutmayın. Bu duruşu korumak için boyunuzu ölçmek için bir duvara yaslandığınızı hayal edin!



3. Egzersiz Yaparken Yeterli Desteği Sağlayan Doğru Sütyeni Seçin.
Vücudunuza tam oturan bir sütyen size destek sağlar ve göğüslerinizdeki baskıyı azaltır. Sağ sütyen meme hareketini azaltmalı, ancak çok sıkı olmamalıdır, bu nedenle kan akışını kısıtlamaz. Koşu gibi yüksek etkili aktiviteler sırasında daima sütyen giyin. Örneğin sadece yürürken olduğu gibi her zaman sütyen giymek zorunda olmadığınızı unutmayın. Bazı araştırmalar her zaman sütyen giymenin göğüs kaslarınızı zayıflatabileceğini ve bu da sarkmaya katkıda bulunabileceğini düşündürmektedir.



4. Doğru Beslenme Alışkanlıklarını Benimseyin ve Sağlıklı Kilo Verin.
Tabii ki, tek başına sağlıklı beslenme, göğüs sarkmasını önleyemez veya sarkan göğüsleri tamamen geri getiremez. Ancak dengeli bir beslenmeye bağlı kalmak, göğüs dokusunda daha fazla hasara neden olabilecek sürekli kilo dalgalanmalarından kaçınmanıza yardımcı olacaktır. Yağlı balık, yağ, kuruyemiş ve avokado gibi bol miktarda sağlıklı yağ yemek, cildinizin durumunu iyileştirerek göğüslerin daha sıkı görünmesini sağlar. Ayrıca cildin esnekliğini artırmak için bol su içtiğinizden emin olun.



5. Destek Önlemi Olarak Sarkmayı Önleyici Krem Kullanın.
Ne yazık ki, hiçbir krem ​​mucizeler gerçekleştiremez veya hasarlı dokuları onaramaz. Herhangi bir sarmayı önleyici krem, önemli miktarda rejenerasyona neden olacak kadar derine nüfuz edemeyecektir Ancak bu kremler cildin üst tabakasında etkilidirler ve cildi önemli ölçüde iyileştirerek daha sıkı, daha parlak ve daha nemli görünmesini sağlar. Cilt tipinize uygun ürünleri seçin ve cildinizi zararlı UV ışınlarından korumak için güneş koruyucu kullanmayı unutmayın.



6. Masaj Yapın
Göğüs masajı kan akışını arttırmaya ve meme dokusunu güçlendirmeye yardımcı olur. Her gün 10-15 dakika boyunca göğüslerinizi yukarı doğru hareket ettirerek masaj yapın. Cildinizin durumuna bağlı olarak farklı yağlar da kullanabilirsiniz. Örneğin, zeytinyağı, cilt dokusunu ve elastikiyetini artırabilen  harika bir antioksidan kaynağıdır.
7. Sigara içiyorsanız, bırakın!
Sigara içmek dokuların daha az sıkı ve elastik hale gelmesine neden olan yaşlanma sürecine yol açar.  Sigara içmek ayrıca cildinizin güzelliğinden sorumlu olan elastin ve kollajen yıkımı ile de bağlantılıdır. Ayrıca kan akışını kötüleştirir ve hücrelerinize oksijen ve besinlerin verilmesini yavaşlatır, bu da erken kırışıklıklara neden olabilir.
Bonus: Daha Sıkı Göğüsler İçin Bu Etkili Egzersizleri Deneyin



1. Göğüs Pres Hareketleri
Göğüs Pres Hareketleri, göğüslerinizi sıkılaştırmak ve göğüs kas kütlesini artırmak için kullanabileceğiniz ve göğüslerin daha dolgun görünmesi sağlayacak harika bir egzersizdir.
Elinizde dambıllar ile bir bankta uzanın. Kollarınız dirseğe 90 derecelik bir açıyla ve yere paralel olarak bükülmelidir.
Dambılları yukarı itin ve bu pozisyonu bir saniye tutun.
Başlangıç ​​pozisyonuna dönene kadar dirseklerinizi bükerek dambılları indirin.
3-5 set 12-15 tekrar yapın.
Dambılların ağırlıklarını değiştirebilirsiniz ve göğüs kaslarının farklı bölgelerini hedeflemek için bank eğimini değiştirebilirsiniz.



2. Şınav Çekme
Şınav çekmek, göğüs kaslarına odaklanarak tüm üst vücudu çalıştıran bileşik bir egzersizdir.
Ellerinizi omuz genişliğinden daha geniş olacak şekilde açın. Vücudunuz başınızdan ayak parmaklarınıza kadar düz bir çizgi oluşturmalıdır.
Göğsünüzle yere dokunmaya çalışırken dirseklerinizi yavaşça bükün.
Güçlü bir itme yapın ve başlangıç ​​pozisyonuna dönün.
3-5 set 12-15 tekrar yapın.
Bu egzersiz sırasında uygun duruşu koruyamazsanız, dizlerinizde veya bir duvar yardımıyla uygulayın. Yeterince rahat hissediyorsanız, farklı kasları hedeflemek için farklı el pozisyonlarını deneyebilirsiniz.



3. Göğüs Kelebek Egzersizi
Göğüs kelebeği egzersizi göğüs kaslarını mükemmel bir şekilde gerer, duruşu iyileştirir ve aynı zamanda kasları daha güçlü hale getirir.
Ayaklarınız yerde ve iki elinizdeki dambıllar ile bir bankta uzanın.
Kollarınızı kaldırın ve dambıllarınızı göğsünüzden tutarak dirseklerinizi hafifçe bükün. Bu başlangıç ​​pozisyonunuz olacaktır.
Nefes alın ve yere paralel olana kadar kollarınızı yavaşça yanlara doğru açın. Göğsünüzde ve omuz bölgesinde gerginlik hissetmelisin.
Nefes verin ve başlangıç ​​pozisyonuna dönün.
3-5 set 12-15 tekrar yapın.
Bel kaslarınızın gücünüzü artırmak için bu egzersizi bir denge topu üzerinde de yapabilirsiniz. Bu egzersiz sırasında herhangi bir acı hissetmemeniz gerektiğini unutmayın.
Kaynak: brightside.me
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar