Bu Çay Şişmiş Ayaklar İçin Mükemmel Çözüm - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

23 Kasım 2019 Cumartesi

Bu Çay Şişmiş Ayaklar İçin Mükemmel Çözüm

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Bu Çay Şişmiş Ayaklar İçin Mükemmel Çözüm
Vücutta sıvıların tutulması özellikle ayak ve aya bileklerinden hissedilir bir şişmeye neden olur. Tıbbi anlamda ödem denir.Acıya neden olur ve devam ederse ciddi tıbbi durumları gösterebilir.Dönemler hamilelik ve vücutta uygunsuz sıvı dolaşımı öncesi fiziksel ve duygusal değişikliklere neden olan premenstrüel sendromdan kaynaklanabilir.Ayrıca yüksek miktarda tuz alımı işlenmemiş gıdaların sınırsız tüketimi düzenli egzersiz yapmamaları ve bazı ilaçların yan etkilerinden kaynaklanmaktadır.Ayaklar hamilelik sırasında gözle görülür bir şekilde şişebilir. Ayaklardaki uzun süreli baskı da şişmelerine neden olabilir. Ancak nüksü karaciğer kalp veya böbreklerin ciddi hastalıklarını gösterebilir. Bu gibi durumdalarda hemen tıbbi konsültasyon önerilir.
Şaşırtıcı Doğal Diüretik:Maydanoz vücutta aşırı miktarda sıvı tutulmasını önleyerek ayak ve ellerin şişmesini kontrol edebildiği varsayılan uzun bir bitkidir. Hipokrat tarafından bile kullanılan zaman test edilmiş ve etkili bir doğal ilaçtır. astım alerji idrar yolu enfeksiyonu ve sindirim rahatsızlıkları gibi sayısız hastalığa karşı etkilidir. Bronşite karşıda etkilidir. nefes almayı kolaylaştırır. Ayrıca kemikleri güçlendirirken tansiyonunuzu sabit tutar. hipokrat romatizma eklemlerin iltihaplanması böbrek taşı ve ayrıca bir antitoksin olarak belirtilen bir artrit şekli olarak maydanoz kullanımını onaylamıştır.





Maydanoz Üzerine Tıbbi Çalışmalar ve Beyanlar:Bitkisel ilaçların önde gelen bir el kitabı maydanozun aşırı sıvıların vücuttan atılmasında son derece etkili olduğunu kanıtladı. Ethnopharmacology dergisi, maydanozun ozmoz ile sodyum ve potasyum iyonlarının seviyesine etki ederek idrarın bileşimini ve hacmini önemli ölçüde arttırdığını idda eden bir çalışma yayınlamıştır. Böylece vücut aşırı sıvılardan kurtulur. Vücuttaki potasyum seviyesini olumsuz etkileyen sayısız kimyasal diüretikten farklı olarak maydanoz önemli miktarda potasyum içerir.2009’da Brezilya Etnofarmakoloji dergisi tarafından sunulan Maydanoz tohumlarının sulu diüretik ve hipotansif aktivitesi başlıklı bir araştırma bu şaşırtıcı bitkinin kan basıncını düşürdüğünü ve aynı zamanda idrar akışını arttırdığını ortaya koydu. Dr john R.Christopher her gün taze maydanoz kök ve tohumlarla yapılan maydanozdan yapılan iki litre çayın ödem kontrolünde etkili olmak için gereken minimum miktar olduğunu savunur.
Maydanoz Çayı Hazırlanması:Çeyrek fincan doğranmış yaprak ve maydanoz köklerini en az 5 dakika sıcak suda bekletin. tat için limon yada balla birleştirilmiş zencefil süzdükten sonra çaya eklenebilir. etkili olması için ılık tüketin.Sıvı tutulmasından kaynaklanan ayakların şişmesini önlemenin veya durdurmanın diğer yolları sıvıların dolaşımını arttırmak ve canlandırmak için özellikle ayaklardaki egzersiz seviyesini yükseltmektir. Bacaklarını uzatırken kalp seviyesine çıkarmakta faydalıdır.Maydanoz bir garnitürden daha fazlasıdır. Ayaklarda şişmeye neden olan aşırı vücut sıvılarını ortadan kaldırmak için güvenli ve doğal bir yardımcıdır. ancak vücuttaki potasyum seviyesinin tükenmesi gibi kimyasal diüretiklerin yan etkileri yoktur. Ancak ödem belirtileri devam ederse Tıbbi yardım önerilir.
Kaynak : mevlanadansozler.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar