Saplarını Hep Attık Meğer İyi Geldiği Kadar Çok Hastalık Var ki - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

23 Kasım 2019 Cumartesi

Saplarını Hep Attık Meğer İyi Geldiği Kadar Çok Hastalık Var ki

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Saplarını Hep Attık Meğer İyi Geldiği Kadar Çok Hastalık Var ki
Hepimizin bildiği gibi sağlıklı bir hayat sürmek için sağlıklı beslenmek gerekir. Beslenme programına sebze ve meyve dahil edip, ekstraya kaçmadan beslendiğiniz sürece sorun yok!
Peki size sağlıklı kalmak için tükettiğiniz sebze ve meyvelerin kabuklarının/saplarının da faydalı olduğunu söylesek? Uzmanlar tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre; soğan, patlıcan sapı ve fındık kabuğu birçok farklı hastalığın şifası.
Patlıcan sapı



Hemoroid hastaları için oldukça etkili bir tedavi yöntemidir.Göz sinirlerinin yenilenmesini sağlar ve böylelikle göz kaybı tarzı risklerin önüne geçilebilir.Kansızlığın neden olduğu stres ve yorgunluk gibi problemlerin çözümüne katkı sağlar.Sap kısmının düşük miktarda yağ içermesi ve uzun süreli tok tutma etkisi sayesinde kilo verme döneminde yardımcıdır.Reflü, ülser, gastrit ve kabızlık gibi problemlerin çözümüdür.Patlıcan sapının suyunun düzenli tüketildiği durumda cilt daha genç ve parlak bir hal alır.



Tüketilmesi:10 bardak içme suyunun içerisinde 10 tane patlıcan sapını 30 dakika boyunca kaynatın. Soğuduktan sonra sapları suyun içinden alın. Hazırladığınız suyu, sabah ve akşam aç karna 5 gün boyunca bir bardak olacak şekilde için. Karışımı buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.Doktorunuza danışmadan kullanmamalısınız!



Soğan kabuğu
Kolesterolü dengeler.Tansiyonu dengeler.Tip 2 diyabet, kardiyovasküler hastalıklar ve kolon kanseri riskini azaltır.Tam bir antioksidan deposudur.Obeziteyi önler.Saç köklerini güçlendirir ve saçın uzamasını destekler.
Tüketimi:Hazırladığınız sosların içerisine soğan kabuklarını rendeleyerek atabilirsiniz. Ya da soğan kabuklarını 15 dk kaynatıp soğuduktan sonra içebilirsiniz.



Muz kabuğu
Akne ve kızarıklıklar için oldukça faydalıdır.Kaşıntıyı önlemek için de kullanılabilir.



Limon kabuğu
Balık tavası ya da doğrama tahtası temizliğinde oldukça etkilidir.Kahve makinesi, çaydanlık gibi ekipmanların üzerindeki lekelerden kurtulmanıza yardımcı olur.



Portakal kabuğu
Böceklerden kurtulmak için kullanabilirsiniz. İçerdiği yağlar böcekleri rahatsız eder ve böylelikle siz de rahat etmiş olursunuz.





Elma kabuğu
Elma kabuklarını kurutup çay demleyebilirsiniz.Taze elma kabuklarını yüzünüze sürerek göz çevresi morluklarından kurtulabilirsiniz.



Nar kabuğu
İçerdiği ellagik asit, kanser hastalıklarına karşı oldukça etkili.Her türlü formda kullanabilirsiniz.



Şeftali kabuğu
Yüzünüzdeki toksinlerden arınmanıza katkı sağlar.Cildin nem miktarını korur.



Kivi kabuğu
Gıda zehirlenmesi durumlarında oldukça iyi iş yapar.



Armut kabuğu
Kanser hücrelerinin büyümesini engeller.



Patates kabuğu
Göz altı torbalarının tedavisinde kullanılabilir. Ayrıca saçlardaki beyazlamayı boyasız bir şekilde kapatmaya yarar



TÜBİTAK tarafından desteklenen bilimsel bir araştırmanın sonucunda, dünya üzerinde kullanılan 3 farklı kemoterapi ilacının etken maddesini elde edildi.



Kaynak : mevlanadansozler.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar