Yüksek Doğalgaz ve Elektirik Faturalarından Kurtulmak İçin Mutlaka Bunları Yapın - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

23 Kasım 2019 Cumartesi

Yüksek Doğalgaz ve Elektirik Faturalarından Kurtulmak İçin Mutlaka Bunları Yapın

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Yüksek Doğalgaz ve Elektirik Faturalarından Kurtulmak İçin Mutlaka Bunları Yapın
Kış Aylarının Kâbusu Yüksek Doğalgaz ve Elektrik Faturaları. Adım adım yüksek faturalardan kurtulun. Yaşadığınız bölgenin iklim şartlarına göre kullandığımız enerjilerin en fazlasını kışın ısınmada kullanmaktayız.Doğalgaz, elektirik ve katı yakıt sistemleriyle ısınmaktayız. Doğalgaz ve eletirik daha rahat ve bireysel ısınma yöntemleri hâline gelmiştir ne yakarsanız onu ödersiniz, Kalorifer ısıtmıyor bizim ev alt kat yada kuzey cephe ısınamıyoruz problemleri de bireyselleşmiştir.Devir tasarruf devri. Henüz kapıdan girmeden başlayan tasarrufta faturalarınızı etkileyen faktörler; Binadaki ısı yalıtım ve mantolama, evinizin ara kat yada giriş, çatı kat olması.
Metre kare, kuzey yada güney cephe olma ve evdeki yaşayan kişi sayısı faturalarınızı etkiler. Bu sayılanlanlar faturanızı yüzde 20 ila yüzde 50 oranına kadar etkileyebilir.Evinizi ısıttıktan sonra ısıyı korumak faturanız açısından daha önemli. Burada devreye yalıtımlı kapılar ve doğramalar giriyor. Yalıtımlı dış kapılar, balkon kapıları ve pencereler evin odaların ısısını korumada en önemli etkenlerdir.





Evde olunmayan saatlerde kombi kapatılabilir. Eğer kışın boş yada az kullanılmayan odaların petekleri kapalı tutularak doğalgaz faturalarını düşürebilirsiniz. Yıllık kombi ve peteklerin bakımını da ihmal etmeyin. Odalardaki peteklerin üzerinin açık olmasına perdeyle kapanmamasına dikkat edin.İkinci önemli fatura elektrik. Aslında hayatımızdaki en önemli enerji kaynağımız. Çünkü o olmazsa maalesef ne kombi, ne merkezi kalorifer, ne asansör çalışmıyor. Evlerimize gelen su dahi elektrikle çalışan pompa ve hidroforlar vasıtasıyla geliyor.
Bu değerli kaynağı kışın elektrik sobaları ve klimalarla yoğun olarak ısınmada kullanıyoruz. Yalıtımla beraber klimalarının bakımlarının, kullanılan cihazların yeni teknoloji olması (inverter). Elektrikli beyez eşya alırken A+++ modellerin seçimi faturalarınız etkileyecektir .Bunun yanında, bulaşık makinenizde maksimum 60 derece hijyen ve ve çamaşır makinanızı fazla doldurmayın 40 dereceden fazlaya ayarlamayın.
Elektronik cihazların hepsi çalışmadıkları halde düşük miktarda da olsa elektrik tüketiyorlar, kullanmadığınız zaman uyku modunda olan cihazlar, fişe takılı cihazlar hepsi bir aray gelince hatırı sayılır miktarda enerji tüketmektedir. Evdeki aydınlatmalarda, gece lambalarında, spotlarda led ampul kullanmak hem sağlıklı hemde en tasarruflu aydınlanma yoludur.
Kaynak : mevlanadansozler.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar