Herkesin Merak Ettiği Yumurta İçindeki O Garip Beyaz Şey Nedir? - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

11 Aralık 2019 Çarşamba

Herkesin Merak Ettiği Yumurta İçindeki O Garip Beyaz Şey Nedir?

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Herkesin Merak Ettiği Yumurta İçindeki O Garip Beyaz Şey Nedir?
Hepimiz gördüğümüzde çöpe atıyorduk ama Yumurtadaki o beyaz şey aslında çok faydalıymış, nelere nelere iyi geliyormuş.. Herkesçe merak edilen çiğ yumurta içerisinde bulunan o ipliksi beyaz sıvının ne olduğu merak uyandıran bir bilgidir. Bakalım bir çok kişinin tahmin ettiğinde ürpereceği o şey mi çıkacak?
Yumurta İçindeki Garip İpliğin Ne Olduğunu Öğrenmeye Hazır mısınız?
Küçükken mutfakta anneme yardım etmek istemiştim. Annem de bana yumurtaları kırabileceğimi söyledi. İşte o işe başladığımda yumurtanın içerisinden çıkan o ipliksi şey elime değdi ve bir anda irkildim. Annemin bu ipliksi şey için yaptığı açıklama ise kanımı dondurmuştu. Ne yani ben daha büyümemiş civciv olamamış bir varlığımı yiyordum. Yıllar sonra bunu araştırmaya kalktığımda ise o ipçiğin aslında doğmamış bir civciv olmadığını öğrendim.





Yumurta Sarısının İki Tarafına Yapışmış Olan Beyaz O İpliksi Şey Aslında;
Kalaza denilen bir yumurta çapası olduğu bilgisine ulaştım. Bu yumurta çapasının kesinlikle civcivlerle hiçbir ilgisi yokmuş. Sadece yumurta içerisindeki yumurta sarısının dağılmaması yani bir bütün halinde kalabilmesini sağlayan bir yapı olduğu söyleniyordu. Kalazanın yumurta için faydası sadece yumurtanın sarısının dağılmadan bir arada kalması değildir. Ayrıca bu kalaza sayesinde yumurtanın ne kadar taze olduğunu da öğrenebiliyoruz. Eğer ki yumurtayı kırdığınızda yumurtanın sarısının etrafında kalaza sıvısı bulunmaktaysa yumurtanız gayet taze demektir. Yani gönül rahatlığıyla yumurtanızı yüketebilirsiniz.



Ayrıca yumurtalarınız buzdolabında veya market raflarında beklediği sürece bayatlar. Böylece yumurtanın sarısının etrafında var olan kalaza sıvısı yok olmaya başlar. Eğer ki yumurtayı kırdığınızda kalaza sıvısını gözle göremiyorsanız bu yumurtayı yemenizi önermiyoruz.
Yani daha önce gördüğünüzde aklınızda garip soru işaretleri oluşan ipliksi yapıyı göremediğinizde tehlike çanları sizin için çalmaya başlamaktadır. Bu bayat yumurtaları tükettiğinizde zehirlenme, mide rahatsızlıkları, halsizlik, mide bulantısı, baş dönmesi gibi rahatsızlıklarıyla karşılaşabilirsiniz.



Bundan dolayı yumurtalarınız içindeki kalaza sıvısının olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Yani düşüncemizin tam tersine bu sıvı bizler için zararlı değil gayet yararlı bir maddedir.
Bu vermiş olduğumuz bilgiler ışığında benim gibi yıllardır yumurta içindeki bu ipliksi yapıdan iğrenen herkesin içi ferahlamış olmalı galiba. Sizde bu bilgiyi herkesle paylaşabilirsiniz.
https://hisleraynasi.net/
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar