5 Tane Cevizi Yiyin 4 Saat Bekleyin Ve Ne Kabiliyeti Varmış Görün - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

13 Mart 2020 Cuma

5 Tane Cevizi Yiyin 4 Saat Bekleyin Ve Ne Kabiliyeti Varmış Görün

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
5 Tane Cevizi Yiyin 4 Saat Bekleyin Ve Ne Kabiliyeti Varmış Görün
Yeni yapılan bir araştırma bir avuç ceviz yemenin kalp krizini süratle önlediğini gösteriyor. Kumpaslı olarak ceviz yemek ya da ceviz yağı içmek, tehlikeyi yüksek oranda düşürüyor ve sizi kalp krizine karşı kumpaslı olarak koruyor.
Araştırmada insanlar bir avuç ceviz yedikten 4 saat sonra, kan damarlarının elastikliğinde ve kolesterol seviyelerinde iyi kan akışına dayanakçı olacak seviyede bir büyüme kaydolundu. Cevizin ve ceviz yağının kalbe verimlerini ortaya koyan araştırmanın neticeyi; bunların kumpaslı tüketiminin bizi kardiyovasküler hastalıklardan gözettiği yönündeydi.
Pennsylvania’da Penn State University’nin beslenme profesörü Dr.Penny Kris Eterton, “Ve yalnızca bir avuç ceviz ya daceviz yağını haftada 4 gün harcayarak kalp krizi tehlikesini anlamlı bir biçimde eksiltebilirsiniz.” diyor.



Bu çalışmada özellikle; daha sıhhatli olabilmeniz için her gün gereksiniminiz olan porsiyon tanımlandı. Yalnızca 3 yemek kaşığı 51 g ceviz yağını içerseniz kan damarlarınızın kondisyonunu 4 saat içinde geliştirmiş oluyorsunuz.
Ceviz yağının özellikle endotelyal hücrelerin sağlamlığı için çok yararlı olduğu ispatlandı. Bu hücreler kan damarlarını hizalıyor ve damarların elastikliğinde ehemmiyetli bir rol oynuyor. Cevizin Bereketleri Nelerdir? Cevizin verimlerine geçmeden evvel ceviz içinde bulunan hangi bileşenlerin yararlı olduğu mevzusunda kısa bilgi vereyim.
Bir omega 3 yağ asidi cinsi olan alfa-linolenik asit, esas E vitamini cinsi olan ve pek çok nebat tohumunda bulunan gama-tokoferol, son olarak kolesterol eşi bir molekül olan ve kolesterol plakalarının damar zarlarından arınılmasını sağlayan fitosteroller cevizin sıhhate bu kadar yararlı bir yemiş olmasını sağlıyor.



Kalp ve Damar Sıhhatine Bereketleri: Penn State, Tufts Üniversitesi ve Pennsylvania Üniversitesi’nden tahlilcilerin ortak olarak yaptığı çalışmaya göre kumpaslı olarak ceviz yemek kolesterolü ehemmiyetli ölçüde düşürüyor.
Cevizin bu tesiri iyi kolesterol olarak öğrenilen “HDL” kolesterol seviyesini yükseltmesinden kaynaklanıyor. HDL kolesterol, damarlarda birikmeye başlayan kötü kolesterol plakalarını arınarak bedenden atılmasına dayanakçı oluyor. Aynı araştırmaya göre 1 tatlı kaşığı ceviz yağı harcamak kolesterolün kısa bir zaman içinde düşmesine dayanakçı oluyor.



Cevizin Değişik Bereketleri Kemiklere Bereketleri: Ceviz, özellikle ilerleyen yaşlarda görülen kemik zayıflamasını ve kemiklerde yaşnan mineral kaybını yavaşlatan gıdalar arasında yer alıyor.
Kilo Verme: Cevizin yüksek kalorili olduğu ve yüksek oranda yağ kapsadığı düşünüldüğünde kilo vermeye dayanakçı olması azıcık afallatıcı gelebilir ancak günde 3-4 adet ceviz yemek tokluk hissini uzatarak, öğün aralarında daha fazla kalorili atıştırmalıkların önünü kesiyor.
Hafıza: Bu mevzuda yapılan araştırmaların rakamı henüz eksik olmakla beraber mevcut araştırmalar cevizin belleği kuvvetlendirdiği ve öğrenişsel işleve katkıda bulunduğunu ortaya koyuyor.
Bu ehemmiyetli bilgileri sizde paylaşıp başkalarına duyurun ki etrafınızdaki beğendikleriniz görsün faydalansın
Kaynak: drsaglik.net
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar